Scandalul fotografiei rasiste postate pe Twitter de o parlamentară germană

Scandalul fotografiei rasiste postate pe Twitter de o parlamentară germană

Parlamentara germana Erika Steinbach (CDU) a postat sambata (27 februarie 2016) pe Twitter o fotografie care a starnit mare scandal. In fotografie apar un copilas cu parul blond si buclat, inconjurat de copii (probabil indieni) bruneti, care par a-l intreba, razand, ceva. „Si tu de unde mai vii?“, ar fi prezumtiva intrebare, ce apare in subtext. Iar titlul fotografiei este „Germania 2030“. O poza de anticipatie, carevasazica, pe care politiciana crestin-democrata, cunoscuta si pentru alte afirmatii provocatoare in trecut, o posteaza cu gandul la „starea natiunii germane“ in viitor, vizavi de atat de multi refugiati.

Tweet-ul Erikai Steinbach, postat in 27 februarie, a placut initial unui numar de 1.889 de persoane, 7.800 l-au transmis mai departe, iar comentariile pro si contra s-au tinut lant. Intre timp, chestiunea a aparut si in presa germana, cu reactii atat de la „postaca“, cat si de la colegii ei de partid. Conducerea CDU s-a distantat ferm de pozitia lui Steinbach in problema refugiatilor.

„Noi nu credem ca aceasta este o contributie adecvata si pozitiva la momentul de fata“, a spus secretarul general Peter Tauber. „Aceasta nu este pozitia factiunii CDU/CSU din Bundestag si desigur ca nici a mea“, a precizat si seful acestei factiuni, Volker Kauder.

Steinbach si-a aparat punctul de vedere. „Nu e o fotografie agresiva“, a apus ea, citata de publicatia Bild. Fotografia ar puncta doar asupra unei probleme, si anume daca Germania ar putea arata intr-adevar asa in anul 2030. „Datele ne indica asta. In marile orase exista deja un procent ridicat de populatie ne-germana“, a mai adaugat aceasta.

Afirmatia este cu atat mai surprinzatoare cu cat Steinbach este purtatoarea de cuvant pe teme legate de drepturile omului si ajutor umanitar a factiunii CDU/CSU din Bundestag. Iar acest lucru a fost sanctionat dur de catre Verzi, care au cerut Uniunii de guvernamant sa ia pozitie.

Pentru Anton Hofreiter, seful factiunii Verzilor din Bundestag, functia Erikai Steinbach este incompatibila „cu exprimarile ei rasiste“. Iar vicepresedintele executiv al Comitetului International Auschwitz, Christoph Heubner, a cerut chiar excluderea Erikai Steinbach din partid.

Foto: Twitter @SteinbachErika

Articolul a apărut şi în Hot News

  1. O cauză a prăbușirii Imperiului Roman a fost migrațiile barbarilor.
    Europa se confruntă cu astfel de migrații.
    Dacă ne gândim bine Uniunea Europeană pare a fi Imperiul Roman din antichitate.
    Alte cauze care au adus la căderea Imperiului Roman au fost luptele interne, apariția creștinismului care a produs schimbări majore pe plan spiritual.
    Întrebarea este dacă UE poate câștiga lupta pe care Imperiul Roman a pierdut-o. Dacă nu se găsește o soluție cât mai rapid, ne putem confrunta cu aceleași probleme. Imigranții în mare parte nu se pot integra, umblăm pe o punte șubredă, care sta să cedeze și când va ceda va începe un potop de violențe care cu greu va fi oprit.
    Europa se poate confrunta cu o schimbare majoră atât pe plan social, economic și spiritual și tare mă tem că în momentul de maximă slăbiciune giganți se vor trezi și vor aduce prăpădul.
    Oricum opoziția față de imigranți va crește și cu fiecare zi pierdută extremiștii vor câștiga teren, iar atitudinile oamenilor se pot schimba radical de la o zi la alta.
    Ce vedem la televizor, pe net, în ziar sau auzim la radio este doar începutul. Undeva printre noi se ascunde un nou Hitler.
    Sper să mă înșel în privință cu ce am spus și sper să scăpăm cu bine, dar trebuie să ne întrebăm ”Este primirea imigranților în Europa cea mai bună idee ?”

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.