SCHIMBAREA MAJORĂ pregătită de HBO: Din 2015, NU SE MAI VEDE la TV!

SCHIMBAREA MAJORĂ pregătită de HBO: Din 2015, NU SE MAI VEDE la TV!

Una dintre cele mai importante televiziuni ale grupului de media Time Warner, HBO va fi disponibilă exclusiv pe Internet, într-o încercare a companiei de a deveni un concurent puternic pentru Netflix și de a-și crește veniturile.

Strategia va fi aplicată începând din 2015 în Statele Unite ale Americii, unde cererea pentru conţinuturile video de înaltă calitate este în creştere puternică.

„În 2015, vom lansa un serviciu HBO independent, prin internet, în SUA”, a anunţat patronul postului, Richard Plepler, explicând că doreşte să „utilizeze toate mijloacele aflate la dispoziţie” pentru a atrage noi clienți.

Potrivit AFP, una dintre televiziunile de marcă în domeniu ale Time Warner este celebrul canal cu plată HBO, care deţine deja un serviciu ce permite vizionarea online la cerere (Video on Demand, VOD), HBO Go. Acesta este accesibil în prezent doar pentru abonaţii televiziunii, prin intermediul unei companii de cablu.

Noul produs, care va intra în concurenţă cu servicii de conţinuturi video difuzate în streaming, precum Netflix şi Amazon, vizează „10 milioane de locuinţe din SUA, care nu dispun decât de un acces la internet de mare viteză”, dar nu şi de acces la televiziune prin cablu. Numărul acestora este în creştere, potrivit conducerii HBO, care vorbeşte despre o oportunitate care trebuie neapărat exploatată.

Foto: engadget.com

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.