Se caută VOLUNTARI pentru educația COPIILOR din centrele de plasament din Arad

Se caută VOLUNTARI pentru educația COPIILOR din centrele de plasament din Arad

Proiectul „Ajungem MARI” caută voluntari în județul Arad pentru a contribui la educația copiilor din casele de tip familial și centrele rezidențiale. În Arad, „Ajungem MARI” colaborează cu trei centre și o rețea de căsuțe de tip familial în care se găsesc peste 100 de beneficiari.

Mâine, 25 octombrie, este ultima zi în care voluntarii se pot înscrie completând formularul online la adresa https://goo.gl/forms/WJOHNetP5hNsflzy1 și trimițând apoi CV cu fotografie la adresa menționată în formular.

Voluntarii pot fi din toate domeniile pentru că nu e nevoie de experiență de predare sau în lucrul cu copiii – înainte de începerea activităților ei participă la un training la care învață nevoile copiilor din centre și metode de lucru, iar apoi sunt sprijiniți pe parcurs.

Prin întâlnirile lor cu copiii, voluntarii îi ajută să capete mai multă încredere în forțele proprii, să își îmbunătățească abilitățile și cunoștințele și să își descopere pasiunile și ce vor să facă mai departe. Voluntarii primesc, în schimb, zâmbetele și îmbrățișările copiilor.

Pentru organizarea trainingurilor în județe este necesar un număr de minim 30 de înscrieri, iar cei selectați vor activa, săptămânal, câte trei ore, în echipe de câte doi. Voluntarii vor sustine ședințe de pregătire școlară (matematică, engleză, istorie etc.), ateliere creative (muzică, dans, arte plastice, teatru etc.) sau de cultură generală, educație pentru sănătate sau educație civică. De asemenea, copiii vor avea parte de ieșiri educative în afara centrelor, la teatru, la film, în vizită la muzee sau în parcuri.

Modulul de voluntariat durează 6 luni și începe în luna noiembrie. Mai multe detalii puteți găsi pe site-ul ”Ajungem MARI”: http://www.ajungemmari.ro/implica-te/devino-voluntar/

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.