Se ȘTERG DATORIILE la Fisc. CUM vor beneficia de această măsură MILIOANE de români!

Se ȘTERG DATORIILE la Fisc. CUM vor beneficia de această măsură MILIOANE de români!

Autorităţile încearcă să remedieze situaţii absurde care au apărut la anumite tipuri de venituri, astfel că, datoriile pe care milioane de contribuabili le au la Fisc vor fi șterse odată cu intrarea în vigoare a procedurilor de aplicare a Legii nr. 209/2015, cunoscută opiniei publice ca Legea amnistiei fiscale.

Documentul se referă la anularea unor obligaţii fiscale, cum ar fi cele pentru salariaţii care au primit diurne, considerate de Fisc ca fiind asimilate salariilor şi la persoanele care au obţinut venituri sub nivelul salariului minim pe economie şi au fost obligate să plătească contribuţii de sănătate la nivelul salariului minim pe economie.

Procedurile de aplicare ale amnistiei fiscale au intrat în vigoare începând de astăzi, după ce vineri au fost publicate în Monitorul Oficial.

De amnistie vor beneficia și milioane de români care pentru câţiva lei încasaţi dobândă sau dividende, au fost somaţi să plătească aproape 500 de lei pe an, contribuţii sociale.

Legea prevede, totodată, anularea sumelor cerute de Fisc de la angajaţi şi de la angajatori pentru anii trecuţi, după ce a reîncadrat veniturile obţinute din activităţi independente şi drepturi de autor drept salarii.

Aici se încadrează profesiile liberale, avocaţii, arhitecţii şi farmaciştii, persoanele cu venituri din drepturi de autor şi persoanele fizice autorizate, în total aproximativ 600.000 de români.

Altă categorie de venituri la care se anulează impozitele şi contribuţiile stabilite suplimentar de Fisc sunt diurnele primite de şoferii care fac curse internaţionale.

Amnistia este valabilă pentru veniturile realizate până la 1 iunie 2015.

  1. Si fraierilor care au platit aceste contributii (plus penalitati de intarziere!!!) ce le dau „autoritatile”?

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.