Se strică vremea! Cod Galben de VÂNT în 11 județe din țară

Se strică vremea! Cod Galben de VÂNT în 11 județe din țară

Meteorologii au emis, sâmbătă, atenționări nowcasting Cod Galben de intensificări ale vântului valabile pentru următoarele ore în 11 județe din țară.

Potrivit prognozei ANM, în județele Dolj și Olt și în sudul județului Vâlcea, inclusiv municipiile Craiova, Caracal, Slatina și Drăgășani, se vor semnala intensificări ale vântului ce vor atinge la rafală 55-65 km/h, până la ora 13.00.

De asemenea, până la ora 16.00, în județele Suceava, Neamț, Bacău, Vrancea, Galați, Vaslui, Iași, Botoșani vor fi intensificări locale ale vântului ce vor atinge și depăși la rafală 55-60 km/h.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, sâmbătă dimineața și o atenționare nowcasting Cod Galben de vânt, valabilă până la ora 12.00 în județele Buzău, Ialomița, Giurgiu și Teleorman.

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum șase ore, precizează ANM. Codul Galben reprezintă fenomenele meteorologice prognozate (averse, descărcări electrice, intensificări de vânt, temperaturi ridicate) care sunt obișnuite pentru zona respectivă dar care temporar pot deveni periculoase pentru anumite activități.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.