Sebastian Bulumac: „Primăria Municipiului Arad, agent electoral?”

Sebastian Bulumac: „Primăria Municipiului Arad, agent electoral?”

Sebastian Bulumac a remarcat frecvența cu care Primăria Municipiului Arad promovează imaginea personală a primarului, şi mai nou, a unuia dintre cei doi viceprimari (este vorba despre Călin Bibarț).

„Urmărind constant activitatea Primăriei Arad, atât pe pagina de internet, cât şi pe pagina de facebook, am remarcat frecvenţa cu care această instituţie promovează imaginea personală a primarului, şi mai nou, a unuia dintre cei doi viceprimari. E normal ca cei doi oameni politici să fie asociaţi cu instituţia pe care o conduc, dar mi se pare extrem de deplasat ca o instituţie publică să se transforme într-un aparat de propagandă: 60% dintre materialele postate în luna septembrie pe pagina de facebook a Primăriei reprezintă distribuiri (share-uri) de pe paginile primarului Falcă şi a viceprimarului Bibarţ sau titluri în care apare numele celor doi”, a atras atenția Bulumac.

Acesta a comparat postările Primăriei Municipiului Arad cu cele ale Primăriei Municipiului Oradea. „Am aruncat o privire pe pagina Primăriei Oradea, instituţie condusă de un om care chiar ar avea cu ce să se laude şi… surpriză. Numele primarului nu apare în nicio ştire din luna septembrie şi nu există niciun share de pe pagina lui sau a viceprimarilor. Dar cum cifrele sunt mereu cele mai relevante, să vedem cum e reflectată activitatea lunii septembrie pe cele doua pagini amintitite:

Primăria Arad
Materiale postate în septembrie – 10
Share de pe paginile primarului/viceprimarului – 4
Articole în care primarul/viceprimarul apar in titlu – 2
Procentaj ştiri în care sunt promovaţi primarul/viceprimarul – 60 %

Primăria Oradea
Materiale postate în septembrie -16
Share de pe paginile primarului/viceprimarului – 0
Articole în care primarul/viceprimarul apar in titlu – 1 (în care se anunţă reabilitarea a 20 km de reţele de termoficare – un fel de SF pentru noi)
Procentaj ştiri în care sunt promovaţi primarul și viceprimarul – 6 %

Şi din aceste comparaţii se vede diferenţa dintre cele două instituţii: una care se află în folosul cetăţenilor şi alta, în care politizarea excesivă reiese până şi în felul cum se promovează în online”
.

Sebastian Bulumac

Sebastian Bulumac le-a atras atenția celor care administrează pagina de Facebook a Primăriei Municipiului Arad că nu sunt în subordinea unui om sau a unui partid, ci în slujba unei comunităţi: „Stimabililor care administraţi pagina Primăriei Arad, mai aruncaţi din când în când o privire pe stema municipiului şi poate veţi realiza că vă aflaţi pe o cale greşită. Nu sunteţi în subordinea unui om sau a unui partid, ci în slujba unei comunităţi”.

  1. Domnu Bulumac, ai pierdut alegerile pentru ca e greu cu masinaria de vot a lui botox dar si tu esti slabut la cap. Adica invoci pagina de feisbuc a primariei Arad ??? Pe bune ??? Pai fa-ti si tu o pagina cu numere Primaria Arad si promoveaza-te pana se tocesc degetele. Fa una si cu Casa Alba si spune ca te sprijina Obama. Ideea este ca daca nu baga bani bati campii cu articolul tau. Cred ca fara sa vrei, esti in decor…….

    Raspunde
  2. Iar te bagi in seama bulumacule????

    Raspunde
  3. Hopa , iacata..l pe catelusul Adelei , ham ham …. poate poate… ai .

    Raspunde
  4. Corturi cu partidul pe bani publici, promovare pe pagina primariei tot pe bani publici (ca doar cei care administreaza pagina nu sunt platiti de Falca), rasplata catelusilor lingusitori din campanie se face tot oferind posturi in institutii publice… pana la urma totul vine decontat din taxele noastre. Pacat ca orasul nu progreseaza.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.