SECRETUL NEȘTIUT despre BANANE: Ce ASCUND unele alimente considerate SĂNĂTOASE!

SECRETUL NEȘTIUT despre BANANE: Ce ASCUND unele alimente considerate SĂNĂTOASE!

Ești vegetarian și mănânci adesea banane? Ei bine, specialiștii susțin că ar trebui să te gândești de două ori înainte de a mai pune gura pe acest fruct. O gamă întreagă de alimente, de la fructe la cereale şi bere, pot conţine produse animale.

Pe lista mâncărurilor aparent vegetariene, experții adaugă smochinele, dar și supa miso, care este deseori gătită cu dashi – apă şi fulgi de peşte.

Un alt exemplu este gelatina, folosită des de gospodine. Aceasta este compusă din pielea, tendoanele, ligamentele şi oasele porcilor şi vacilor fierte în apă şi se foloseşte în deserturi, în general, în iaurturi şi sosuri.

Smochinele pot conţine insecte, cum ar fi viespile. Atunci când o viespe polenizează o smochină şi rămâne blocată în fruct, moare acolo şi enzimele fructului o convertesc în proteine.

Bananele sunt deseori stropite cu un pesticid care poate conţine părţi animale – Chtiosan. Acesta este făcut din carapace de creveţi şi crabi.

Berea este uneori filtrată printr-o substanţă derivată din vezica cu aer a peştilor.

Experţii avertizează vegetarienii şi veganii că lista de ingrediente de pe ambalaje nu conţine întotdeauna produsele „nesigure”, precum colorantul carmin, derivat din cărăbuși, şi pesticidele cu care au fost stropite bananele, care deseori conţin crustacee.

Activista vegană Karin Ridgers, fondatoarea VeggieVision TV, insistă că vegetarienii trebuie să se informeze mai bine înainte să mănânce. „Citiţi lista de ingrediente şi, dacă nu sunteţi siguri ce este un ingredient, căutaţi-l. Apoi veţi şti mereu despre ce e vorba. Eu nu mănânc nimic, dacă nu pot citi ingredientele, sunt multe ingrediente non-vegetariene pe care toată lumea ar trebui să le evite, fie că sunt vegetarieni sau nu”.

Foto: Wikimedia.org

 

 

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.