SEMNAL DE ALARMĂ: Aradul ar putea pierde aproape 300 de milioane de euro

SEMNAL DE ALARMĂ: Aradul ar putea pierde aproape 300 de milioane de euro

Un consilier judeţean atrage atenţia că judeţul Arad ar putea pierde aproape 300 de milioane de euro, din cauza implementării deficitare a masterplanurilor de deşeuri şi apă-canal.

Ispravnic se arată, într-un comunicat de presă, îngrijorat de stadiul implementării Masterplanului Apă – Canal în judeţul Arad, proiect finanţat de Uniunea Europeană prin Programul Operaţional Sectorial Mediu. De data aceasta, în joc sunt aproape 264 de milioane de euro, bani ce s-ar putea pierde din cauza „indolenţei şi incompetenţei conducerilor succesive ale Consiliului Judeţean, de origine PDL – PNL”, susţine consilierul social-democrat.

„A trecut vremea când atrăgeam doar public atenţia asupra pericolului reprezentat de nerespectarea termenelor de implementare impuse de Uniunea Europeană, prin directiva europeană 91/271/CEE. Am solicitat printr-o adresă Consiliului Judeţean în bază legii nr. 544/2001, care reglementează transparenţa publică, toate contractele de execuţie pe prima etapă a Masterplanului, stadiul lucrărilor precum şi termenele finale. E de datoria noastră să îi informăm pe cetăţeni că implementarea a ceea ce numim Masterplan 1, trebuia să se finalizeze în decembrie 2015, respectiv acea parte a proiectului ce vizează Aradul şi toate oraşele din judeţ. Nicolae Ioţcu, Adrian Ţolea şi acum Iustin Cionca au împins consecutiv toată mizeria sub covor de-a lungul anilor şi în afară de ieşiri publice lapidare în perioade electorale pe acest subiect nu au mişcat un deget pentru implementarea proiectului. Cu alte cuvinte, nici unul dintre ei nu şi-a făcut datoria!”, a declarat Cristian Ispravnic.

Cristian Ispravnic

„Am remarcat cu toţii că domnul Cionca a delegat tot mai multe atribuţii administratorului public al judeţului şi vicepreşedintelui CJA, printre care Masterplanul de deşeuri, un punct nevralgic despre care avertiza săptămâna trecută colegul meu, consilierul Gheorghe Sabău. În cazul respectiv, pentru nerespectarea termenelor impuse, Aradul riscă să dea cu piciorul la 32 de milioane de euro, fonduri europene tot prin programul POS Mediu. Intenţionează domnul Cionca să se dedice cu toate resursele de care dispune finalizării primei etape a proiectului apă-canal (care oricum trebuia încheiată de multă vreme) sau nu are încredere în domnul Bîlcea? Că în ceea ce priveşte fuga de răspundere, acolo ştim cu toţii că stă extrem de bine”, a precizat consilierul judeţean al PSD.

În final, acesta a completat: „Nici unul dintre noi, fie politicieni sau simpli cetăţeni, nu am dori, nici în cele mai urâte vise, să îl vedem pe Cionca stabilind un record sinistru şi unic în istoria Aradului şi anume falimentul Consiliului Judeţean Arad. Şi credeţi-mă nici nu este atât de dificil, luând în considerare lipsa de seriozitate, amatorismul şi neglijenţa cu care ultimii trei preşedinţi ai CJA au tratat marile teme ale judeţului. Personal, pot să-i promit ultimului, aflat încă în funcţie, că voi monitoriza cu maximum de atenţie toate fazele intermediare ale implementării Masterplanului Apă-Canal şi îi voi informa constant pe arădeni asupra evoluţiei situaţiei”.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.