Senatorul Constantin Traian Igaş: „Guvernul gestionează într-un mod riscant economia românească”

Senatorul Constantin Traian Igaş: „Guvernul gestionează într-un mod riscant economia românească”

Senatorul Constantin Traian Igaş susţine că Noul Cod Fiscal este aruncat în spațiul public într-un moment în care Guvernul în frunte cu Victor Ponta și-a dovedit totala lipsă de legitimitate.

„În declarația politică depusă pentru ședința de astăzi a Plenului Senatului am spus clar că Guvernul gestionează într-un mod riscant economia românească, oferindu-ne un proiect de cod fiscal plin de capcane în această etapă în care se află țara. România are nevoie de relaxare fiscală, dar nu există o intenţie reală de a proceda astfel. Există, însă, un nou motiv pentru care Guvernul Victor Ponta trebuie să plece”, a declarat senatorul arădean.

„Simplitatea în politică și evidențele nu par să fie criterii după care actualul Guvern își desfășoară așa-zisa activitate. Dezbaterea pe aceste măsuri fiscale, doar de «formă» liberale, este contraproductivă pentru că este lansată pe principii pur electorale, un nou truc de imagine folosit de premierul în funcție pentru a se salva.
Să nu uităm, totuși, că a mai fost un Cod Fiscal în vara anului trecut care nu prevedea în niciun caz reduceri. Ce a descoperit în plus guvernul faţă de acum jumătate de an pentru a-şi permite aceste scăderi? În vara lui 2014 același Minister de Finanțe propunea creșterea impozitului pe locuințe de aproape 10 ori, în unele zone. Dacă doar rezultatele de la alegerile prezidențiale, nefavorabile partidului aflat la guvernare, au stat la baza elaborării acestui nou proiect de cod fiscal pentru a reface atractivitatea pentru zona de stânga, socialistă, care acum conduce România, atunci suntem în fața unei noi minciuni, unei noi promisiuni electorale avansată cu un an și jumătate înaintea alegerilor parlamentare”, a precizat Igaş.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.