Senatorul Constantin Traian Igaş salută modificările aduse statutului PNL

Senatorul Constantin Traian Igaş salută modificările aduse statutului PNL

Biroul Permanent Naţional al PNL a decis luni, o serie de modificări la statut, din perspectiva integrităţii, a reprezentării Diasporei în Parlament şi a organizării partidului la nivel județean, a anunţat senatorul Constantin Traian Igaş.

Igaș, care în calitate de membru al forului național de conducere a participat la ședința BPN, consideră că deciziile aprobate sunt extrem de importante și bine-venite sub mai multe aspecte.

„Modificările aduse statutului se referă la toate etapele pe care un membru al PNL le poate parcurge, în cazul în care începe împotriva sa un proces penal sau o cercetare judiciară, stabilindu-se că reprezentantul PNL arestat preventiv să fie suspendat din funcţie, iar cel condamnat definitiv să îşi piardă calitatea de membru”, a declarat Igaş.

Aceasta a mai anunţat că BPN a hotărât că președinții organizațiilor de femei și de tineret ale PNL vor participa de acum la ședințele executive cu drept de vot, nu doar consultativ, aşa cum se întâmpla până acum. „Prin includerea președinților organizațiilor de tineret și femei, atât de la fostul PNL cât și de la PDL, cu drept de vot în structurile de conducere județene, se dă o putere mai mare femeilor și tinerilor”, este de părere senatorul Constantin Traian Igaș.

O altă decizie votată de BPN vizează reprezentarea românilor din Diaspora. „Am dat un vot pentru a susține varianta de Cod electoral în ceea ce privește o mai bună reprezentare a românilor din diasporă, printr-o formulă de 12 parlamentari, adică patru senatori și opt deputați”, a afirmat Constantin Traian Igaş.

31 martie rămâne termenul până la care trebuie înființate comitetele județene și locale executive şi se face reînscrierea membrilor.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.