Senatorul Ioan Cristina: „PNL va vota împotriva învestirii noului Guvern condus de Viorica Dancilă”

Senatorul Ioan Cristina: „PNL va vota împotriva învestirii noului Guvern condus de Viorica Dancilă”

În urma deciziei Biroului Executiv, PNL a decis în mod categoric să voteze împotriva oricărei formule de guvernare propuse de PSD, implicit împotriva ideii unui guvern de uniune natională, exprimîndu-și astfel opțiunea pentru necesitatea organizării alegerilor anticipate.

„În mod evident actualul context politic, caracterizat de instabilitate, impredicitibilitate și de lipsa crasă de viziune afectează grav România în plan economic și social. Tocmai de aceea, ca principal partid al opozitiei, PNL se opune ferm celei de-a 3-a formule guvernamentale propuse de PSD într-un singur an. PNL își menține astfel poziția în raport cu PSD, semnalând nocivitatea guvernării PSD, indiferent de numele primului-ministru: Sorin Grindeanu, Mihai Tudose sau Viorica Vasilica Dăncilă”, a declarat senatorul liberal Ioan Cristina (foto).

„Așa cum am propus în cadrul consultărilor cu Președintele României, Klaus Iohannis, organizarea alegerilor anticipate ar fi fost singura soluție sănătoasă în actuala conjunctură. Din păcate, configurația politică din Parlament, rezultată în urma alegerilor din 2016, îngreunează  din punct de vedere procedural aceasta variantă. Trebuie insa sa admitem că opțiunile Președintelui în acest caz au fost limitate tocmai de configurația politica actuală din Parlament și de respectarea principiului majorității”, a mai precizat senatorul liberal.

Referitor la criza generata de PSD, senatorul PNL Ioan Cristina considera că: „România plătește încă pentru rezultatele din 2016, deși PSD a câștigat alegerile prin fals, mințind românii și prezentând un program de guvernare care s-a dovedit a fi utopic și paralel cu agenda politică toxică promovată imediat după alegeri”.

De asemenea, Ioan Cristina a subliniat faptul că, rezultatele alegerilor parlamentare din 2016, respectiv configuratia politică parlamentară ar fi fost cu siguranță diferite dacă absenteismul nu ar fi fost de 60%.

Tocmai de aceea, PNL încurajează românii să participe la alegeri, să-și exprime prin vot opțiunea, indiferent care este aceasta.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.