Sergiu Bîlcea: „Guvernarea PSD a generat cea mai mare inflaţie din Europa”

Sergiu Bîlcea: „Guvernarea PSD a generat cea mai mare inflaţie din Europa”

România înregistrează cea mai mare rată a inflaţiei din Uniunea Europeană, 4,6% anual, a afirmat Sergiu Bîlcea, preşedintele Organizaţiei Municipale PNL Arad.

„Inflaţia înseamnă, pe înţelesul tuturor, că banii se devalorizează, putem să cumpărăm cu aceeaşi sumă de bani mai puţine bunuri şi servicii. Inflaţia este rezultatul politicilor guvernului PSD, care a luat o serie de decizii care a condus la creşterea preţurilor: accizele pentru combustibili, măriri populiste de salarii fără acoperire în economia reală. Pentru a respecta promisiuni populiste, cei de la PSD au generat inflaţie şi au scăzut de fapt puterea de cumpărare a românilor”, a declarat Sergiu Bîlcea.

„Fiecare dintre noi poate analiza în bugetul familiei efectul inflaţiei, atunci când plătim facturile sau în coşul cumpărăturilor zilnice. Specialiştii Băncii naţionale au atras atenţia că dinamica ascendentă a ratei anuale a inflaţiei contrabalansează evoluţiile favorabile ale altor indicatori macroeconomici financiari, cum ar fi creşterea economică. Aceste evoluţii au condus şi spre un curs în creştere al monedei Euro în raport cu Leul şi o majorare a ratelor bancare plătite în lei de români. Guvernarea PSD a crescut în mod iresponsabil cheltuielile bugetare în dauna investiţiilor, care ar fi putut sprijini o creştere ecobnomică sustenabilă. În concluzie, PSD guvernează iresponsabil, încearcă să vândă românilor iluzia unor venituri mai mari, care sunt de fapt anulate de creşterea inflaţiei, a mai precizat preşedintele Organizaţiei Municipale PNL Arad.

  1. Cate prostii…..amaratul asta, sluga lui falca nu inceteaza sa ne uimeasca cu prostia lui. Mai bine stateai langa familia ta decat sa vi cu aberatii din astea

    Raspunde
    • Scoate nasul din casa si vezi cu cat s-au scumpit benzina, motorina, gazele, curentul, etc. V-au amagit cu 15 lei in plus la pensie dar au facut praf investitiile. Va-u mai dat 5 lei la salariu, dar nenorocitii care au credite in lei stau si se uita luuuuung la cat le-a ajuns rata. Casca ochii, fa un calcul daca stii ceva aritmetica si vezi cat a ajuns cursul la Euro sau la Dolar.

      Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.