Sergiu Bîlcea: „Într-un oraş special, pregătim un an de evenimente pentru 100 de ani de istorie”

Sergiu Bîlcea: „Într-un oraş special, pregătim un an de evenimente pentru 100 de ani de istorie”

Administrația arădeană a lansat într-o atmosferă distinsă, la Teatrul de Stat „Ioan Slavici”, programul de evenimente dedicat Centenarului Marii Uniri.

În faţa unui public deosebit, format din intelectuali, oameni de afaceri, reprezentanţi ai unor instituţii publice, primarul din Alba Iulia, Mircea Hava, a primit o distincţie jubiliară din partea autorităţilor locale.

„Am fost onorat să reprezint Consiliul Judeţean la acest eveniment deosebit de elegant. Am marcat încă de la începutul sărbătoririi Centenarului legătura simbolică puternică dintre Arad, oraşul care a gândit şi a pregătit Unirea şi Alba Iulia, oraşul Marii Adunări Naţionale. Trebuie să fim mândri de rolul oraşului nostru în construcţia României Mari, de ceea ce reprezintă Aradul pentru România: aici au activat unioniştii, am fost al doilea oraş în care arădenii au ieşit în stradă pentru libertate, împotriva comunismului în 1989. Într-un oraş special, pregătim un an de evenimente pentru 100 de ani de istorie. Aradul este gata de sărbătoare şi îi invităm pe toţi arădenii să participe la evenimentele organizate de administraţia locală, în parteneriat bisericile, cu universităţile şi cu societatea civilă”, a spus Sergiu Bîlcea (foto), vicepreşedintele Consiliului Judeţean Arad.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.