Sergiu Bîlcea: „Nu putem să asistăm fără să facem nimic la încercarea PSD de a-şi aservi administraţia locală”

Sergiu Bîlcea: „Nu putem să asistăm fără să facem nimic la încercarea PSD de a-şi aservi administraţia locală”

Judeţul Arad va pierde aproximativ 35 milioane euro prin măsurile fiscale decise de Guvernul PSD, afirmă Sergiu Bîlcea, președintele Organizației Municipale PNL.

Toţi primarii din ţară, toată administraţia locală s-a opus unei măsuri care ia bani de la proiectele locale, se arată într-un comunicat de presă al PNL.

„Guvernul PSD decuplează administraţia locală de la economia locală şi o conectează la decizia politică, discreţionară. Vor avea de pierdut toate administraţiile locale, dar cel mai mult vor avea de pierdut administraţiile din localităţile cu economie dezvoltată, cum sunt cele din Arad, unde se colectează sume importante din impozitul pe venit. Prin administraţia locală, de fapt vor avea de pierdut cetăţenii, pentru că investiţiile locale se fac pentru cetăţeni: drumuri, canalizare, parcuri, şcoli, grădiniţe, spitale, cultură, sport etc.  Se încearcă de fapt egalizarea puterii administraţiilor locale de a face investiţii, vor avea de pierdut judeţe ca Arad, Cluj, Timişoara sau Sibiu şi vor avea de câştigat judeţele cu economie slabă, care şi acum depind de bunăvoinţa Guvernului. Judeţul Arad nu este Teleorman, Arad nu este Alexandria: aici depindem de economia noastră, de munca noastră, nu de Guvern”, a declarat președintele Organizației Municipale PNL Arad.

„PSD încearcă să desăvârşească ceea ce a început de mult: favorizează de mult judeţele care au votat PSD, acum pun la punct un plan prin care taie bugetele judeţelor cu economie solidă, în care nici oamenii, nici administraţia nu depind de stat şi cu atât mai puţin de PSD. Este foarte bine dacă acest Guvern se gândeşte cu onestitate la reducerea unor impozite, dar nu este corect să o facă în detrimentul administraţiei locale. Guvernul putea eventual dacă era de bună credinţă să lase alte surse de finanţare la nivelul administraţiei locale, aproape de cotribuabili, dacă era de bună credinţă. Asistăm la o centralizare mascată, pentru că primăriile vor depinde tot mai mult de decizia de la Bucureşti, nu de munca oamenilor din localitate, ceea ce nu este normal. Nu putem să asistăm fără să facem nimic la încercarea PSD de a-şi aservi administraţia locală, în acelaşi timp cu încercarea de aservire a justiţiei”, a mai afirmat Sergiu Bîlcea (foto).

  1. REGIONALIZAREA si reforma administrativa este singura solutie, REGIUNILE ROMANIEI SA FIE AUTONOME DIN PUNCT DE VEDERE ADMINISTRATIV.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.