Sergiu Bîlcea (PNL): Profesorii sunt nemulţumiţi de atitudinea PSD şi de legea salarizării unitare!

Sergiu Bîlcea (PNL): Profesorii sunt nemulţumiţi de atitudinea PSD şi de legea salarizării unitare!

Sergiu Bîlcea, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Arad, consideră că PSD a bulversat învăţământul, într-o perioadă în care era nevoie de linişte pentru desfăşurarea Bacalaureatului.

“Profesorii sunt nemulţumiţi de poziţionarea din legea salarizării unitare, care nu corespunde importanţei muncii lor. În campania electorală, PSD a asigurat toţi românii că educaţia este o prioritate. Creşterea salariilor din educaţie, amânată pentru 1 ianuarie, va fi înjumătăţită, 25% faţă de 50%, cât se anunţase iniţial. Toate aceste decizii nefavorabile au fost amânate până în apropierea vacanţei de vară şi a examenelor de Bacalaureat. Pe bună dreptate, profesorii se simt înşelaţi şi sunt gata de proteste. Din fericire, în urma consultărilor organizate de sindicate, a fost evitată în ultima clipă declanşarea grevei generale încă din această săptămână, care ar fi blocat examenele din această vară”, a declarat Sergiu Bîlcea (foto).

“Atitudinea celor de la PSD, care au promis foarte mult profesorilor dar nu se ţin de cuvânt, pune în pericol începutul anului şcolar viitor. Principalele sindicate din învăţământ au anunţat deja că protestele vor fi reluate la toamnă, cu sprijinul elevilor şi părinţilor. Până atunci, PSD are şansa de a-şi respecta promisiunile şi de a trata învăţământul şi profesorii cu adevărat ca o prioritate naţională”, a mai afirmat Sergiu Bîlcea.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.