Sergiu Bîlcea: „Preşedintele României consideră Aradul un motor al schimbărilor în bine la nivelul României”

Sergiu Bîlcea: „Preşedintele României consideră Aradul un motor al schimbărilor în bine la nivelul României”

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Arad Sergiu Bîlcea a citit mesajul transmis de preşedintele României, Klaus Johannis, cu prilejul deschiderii Târgului Economiei Arădene.

„România prosperă pe măsură ce regiunile sale se dezvoltă şi sunt mai bine administrate. Din acest punct de vedere, judeţul Arad este unul dintre cele mai dinamice şi puternice din România. Economia locală beneficiază de un important ritm de creştere, este dominată de un sector privat puternic, bazat pe competitivitate industrială şi atractivitate investiţională. Pentru fiecare angajat din sectorul public, Aradul are 6 angajaţi în sistemul privat, cea mai mare proporţie de acest fel, cu excepţia Bucureştiului. Aradul este şi o regiune puternic conectată cu economia europeană, prin exporturile care în 2017 au depăşit 5% din exporturile totale ale României. Cred că reţeta succesului dumneavoastră datorează foarte mult parteneriatului dintre autorităţile locale şi investitori, fie ei cu capital românesc sau străin. Roadele acestui parteneriat se văd la faţa locului – prin mediul de afaceri atractiv şi competitiv. Judeţul dumneavoastră beneficiază de aportul unor companii importante, cu realizări notabile în industrie şi agricultură. De la nume cu tradiţie în economia noastră, precum Astra Vagoane Arad, cu exporturi pe cinci continente, până la noii jucători din industria de vârf, antreprenorii locali contribuie decisiv la dezvoltarea economică şi socială în plan regional. Aradul este un exemplu de antreprenoriat şi administraţie bazat pe responsabilitate şi viziune. Prin efortul oamenilor harnici şi dedicaţi din economia şi administraţia locală, Aradul continuă să fie un motor al schimbărilor în bine la nivelul României”, se arată în mesajul preşedintelui Klaus Johannis.

Sergiu Bîlcea consideră în acelaşi timp informat şi măgulitor mesajul preşedintelui Klaus Johannis. „Ne bucurăm că domnul preşedinte Klaus Johannis a remarcat parteneriatul eficient dintre administraţia locală şi mediul de afaceri, la fel şi ponderea mare a sectorului privat în economia locală. Suntem o economie dinamică, puternică, orientată spre export, Aradul oferă condiţii pentru investiţii, inclusiv prin capitalul uman, prin oamenii harnici şi bine pregătiţi. Mesajul domnului preşedinte Klaus Johannis a fost confirmat şi de semnarea contractului în valoar de 14 milioane de euro între Astra Rail Arad şi Railport Curtici, pentru 100 vagoane marfă, un contract important între două firme mari ale Aradului, care contribuie la dezvoltarea locală. Târgul Economiei Arădene are menirea de a pune în valoare potenţialul economic al Aradului, generat de investitori şi oamenii care muncesc, în parteneriat cu administraţia locală”, a spus Sergiu Bîlcea (foto).

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.