Sergiu Bîlcea: „PSD continuă asaltul pentru politizarea instituțiilor publice”

Sergiu Bîlcea: „PSD continuă asaltul pentru politizarea instituțiilor publice”

Mai mulți inspectori școlari generali și adjuncți din țară, printre care și inspectorul școlar general din Arad, au primit calificativ insuficient, ceea ce echivalează cu demiterea lor, afirmă Sergiu Bîlcea, președintele Organizației Municipale PNL Arad.

„Este dubios că pe listă se află toți cei 13 inspectori demiși vara trecută în mod abuziv, conform unor hotărâri judecătorești. Aceștia au fost repuși în funcții de justiție. Aceste execuții publice în loturi de zeci de persoane seamănă cu procesele staliniste de anii ’50. Aceste practici sunt inacceptabile în zilele noastre. Este o atitudine abuzivă din partea PSD, care continuă asaltul pentru politizarea instituțiilor publice. Este abuziv acest tip de comportament, prin care sunt demiși în câteva luni toți cei care și-au câștigat funcțiile în instanță, pentru a numi în locul lor cadre de nădejde din PSD. Cerem PSD să respecte legea și statutul funcționarilor din învățământ”, declară Sergiu Bîlcea (foto).

„După ce ultimii miniștri ai învățământului au scandalizat opinia publică prin maltratarea limbii române, aceste execuții care au ca scop politizarea sistemului sunt de natură să afecteze imaginea învățământului. În loc să propunem un sistem școlar curat, în care meritele și legea sunt respectate, Guvernul PSD propune un sistem în care obediența față de partid ține loc de valoare și de lege. Cerem PSD să respecte legea și regulile transparente de ocupare a funcțiilor publice“, precizează Sergiu Bîlcea, președintele Organizației Municipale PNL Arad.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.