Sergiu Bîlcea: „PSD nu va reuşi să controleze justiţia”

Sergiu Bîlcea: „PSD nu va reuşi să controleze justiţia”

Atacul la adresa independenţei justiţiei, încercarea de a controla procurorii şi de a intimida judecătorii sunt obsesiile guvernării PSD, afirmă Sergiu Bîlcea, președintele Organizaţiei Municipale PNL Arad.

„Oricâte nopţi ar sta parlamentarii PSD să voteze modificări ale legislaţiei penale, România nu se va întoarce la perioada în care justiţia era controlată politic. Sunt convins că atât românii, societatea civilă, cât şi instituţiile publice vor apăra independenţa justiţiei. Sunt convins că domnul preşedinte Klaus Johannis, care şi-a manifestat deja îngrijorarea faţă de modificarea legislaţiei penale, va uza de atribuţiile sale pentru a stopa acţiunile PSD. PNL va colabora cu partidele din opoziţie pentru a folosi toate căile de atac pentru a opri atacurile PSD la adresa independenţei justiţiei. Cred că PSD nu va reuşi să controleze justiţia, există o parte semnificativă a societăţii româneşti care înţelege ce se întâmplă şi nu va permite confiscarea statului de către PSD. La un an şi jumătate de la preluarea puterii, principala preocupare a parlamentarilor PSD este de a a-l salva pe Liviu Dragnea de procurori, de a crea un cadru legal mai blând pentru corupţi”, precizează Bîlcea.

„Cred că prin această atitudine, PSD şi-a dezamăgit inclusiv propriul electorat. Parlamentarii PSD de Arad, Fifor, Căprar, Tripa şi Todor s-au încolonat la comanda politică a lui Dragnea şi au participat la atacurile la adresa independenţei justiţiei. Nu cred că arădenii sunt de acord cu legi care îi ajută pe corupţi să scape mai uşor de justiţie. Mai devreme sau mai târziu, vor răspunde în faţa arădenilor pentru această atitudine”, adaugă Sergiu Bîlcea (foto), preşedintele Organizaţiei Municipale PNL Arad.

  1. Dacă reușesc să modifice legile justiției vă fi „vaisamar” de țară și de noi!

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.