Sergiu Bîlcea: „PSD a stabilit prin lege că arădenii sunt cetățeni de mâna a doua!”

Sergiu Bîlcea: „PSD a stabilit prin lege că arădenii sunt cetățeni de mâna a doua!”

Guvernul și parlamentarii PSD au stabilit două categorii de cetățeni, două categorii de administrații locale: În prima categorie sunt cetățenii avantajați din București, în a doua categorie sunt cetățenii din restul țării, inclusiv cei din Arad! Prin legea bugetului, Bucureștiul primește 90% din cota unică de impozitare, în timp ce în restul țării, administrațiile locale primesc doar 71%, se arată într-un comunicat de presă al PNL Arad.

„Prin reducerea cotei unice de impozitare județul Arad pierde 38 de milioane de lei, bani care vor afecta investițiile de care beneficiază toți arădenii. Toate administrațiile din țară aveau de pierdut în urma acestei decizii, în special comunitățile care au economii dezvoltate. Prin legea bugetului, parlamentarii PSD și Guvernul PSD au exceptat Bucureștiul, care primește o compensare pentru sumele pierdute, printr-un procent semnificativ mai mare din cota unică de impozitare. Asta înseamnă că parlamentarii PSD au stabilit două categorii de cetățeni, iar arădenii alături de toți cei din afara Bucureștiului sunt cetățeni de mâna a doua”, a declarat Sergiu Bîlcea, prim-vicepreşedinte al PNL Arad.

„Cred că este o decizie revoltătoare, care îi jignește pe toți cetățenii din afara Bucureștiului și cred că este și o decizie neconstituțională. Potrivit Constituției, nimeni nu este mai presus de lege, iar noi arădenii nu ne considerăm mai prejos decât bucureșteni. Suntem o comunitate cu economie dezvoltată, cu oameni care plătesc la timp taxele și impozitele, obligațiile față de stat. Cerem respect, cerem să fim respectați, nu acceptăm să fim furați. Parlamentarii PSD și în special senatorul Fifor care este și ministru au demonstrat că pentru ei contează PSD mai mult decât Aradul. Au acceptat ca Aradul să fie furat, dar au votat concesii pentru primarul PSD al Capitalei. Nu acceptăm să ne întoarcem la centralismul comunist, în care deciziile se iau peste capul administrațiilor locale și al cetățenilor, nu acceptăm să fim furați de politicieni care se consideră mai presus de lege‟, a mai spus Sergiu Bîlcea, președintele Organizației Municipale PNL Arad.

  1. PSD AU STABILIT ACEST LU CRU DE CIND SUNT LA PUTERE .

    Raspunde
  2. TREBUIE contestata la CCR ! Avocatul Poporului sa se autosesizeze!

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.