Sergiu Vlad (USR) solicită 70 de milioane de lei pentru reabilitarea unor școli, grădinițe și a unui drum județean

Sergiu Vlad (USR) solicită 70 de milioane de lei pentru reabilitarea unor școli, grădinițe și a unui drum județean

Deputatul Sergiu Vlad a depus la grupul parlamentar o serie de amendamente menite să ajute infrastructura educațională din Arad, dar și infrastructura rutieră.

Din sumele solicitate de parlamentarul arădean de la bugetul național, 51,7 milioane vor fi folosiți pentru reabilitare termică și lucrări de modernizare la un număr de 13 unități școlare din municipiul Arad, plus încă una în Ineu. Acești bani sunt necesari pentru îmbunătățirea procesului educational, precum și reducerea costurilor de funcționare a fiecărei unități.

„Am văzut că recent s-au agitat mulți politicieni față de soarta școlilor noastre, de parcă nu tot ei sunt pe funcții publice de decizie de 10 ani?! Și apoi s-au lăudat unii că au încurcat planurile altora de reorganiare – și ne mai mirăm de ce oamenii sunt sătui de politică. Dacă tot sunt atât de îngrijorați, să-i văd mai ales pe cei despre care se spune că au putere de decizie cum ajută școlile, să-i vedem cum aprobă aceste solicitări concrete pentru infrastructura școlară. Apoi pot să-și scoată ochii unii altora cât vor. Ideea este să vedem cât de mult vor fi de acord să ajutăm școlile. Până acum, am văzut numai vorbe și nimic concret”, declară Sergiu Vlad.

Deputatul USR mai solicită de la buget 18 milioane pentru modernizarea Drumului județean 709 şi Drumului județean 792C Arad – Pâncota – Buteni. Parlamentarul motivează necesitatea fondurilor prin faptul că respectivul drum se află într-o stare de degradare avansată, iar de-a lungul timpului au avut loc multe accidente, soldate cu victime, drumul făcând legătura dintre Municipiul Arad cu Șiria – Pâncota – Târnova –Buteni. Reabilitarea tronsonului ar contribui la îmbunătățirea parametrilor relevanți – cum ar fi creșterea vitezei de deplasare, siguranța rutieră, portanța – dar și la punerea în valoare a potențialului turistic al zonei.

Suma de 18.585.000 de lei pentru realizarea obiectivului „Modernizare DJ 709 şi DJ 792C Arad – Pâncota – Buteni (61,1 km)”, aflat în administrarea Consiliului Județean Arad, reprezintă 13% pentru acoperirea cofinanțării de la Bugetul de Stat, în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 6 – Îmbunătățirea infrastructurii rutiere de importanță regională și locală. Drumurile județene în cauză fac legătura cu reţelele de transport european (TEN-T).

  1. Ąsta are toate țiglele pe acoperiș, că râde ca proasta-n …….

    Raspunde
  2. Intrebarea este daca drumul Arad-Buteni se finalizeaza intr-un an? Proiectul este depus la ADRVEST din noiembrie, 5 luni evaluare – suntem aprilie, 3 luni depunere alte documente – iulie 2017, semnat contract – august 2017, licitatie – septembrie 2017 daca nu sunt contestatii – noiembrie 2017 se semneaza contractul intre parti. Il intreb pe domnul deputat la ce folosesc cei circa 4 milioane de euro pe care ii solicita? Apoi de ce trebuie sa promovezi orice sa iesi in media daca esti asa de slab pregatiti?!!

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.