ÎN SFÂRŞIT! Se lucrează la amenajarea pistei pentru cicliști pe faleza Mureșului

ÎN SFÂRŞIT! Se lucrează la amenajarea pistei pentru cicliști pe faleza Mureșului

Lucrările de amenajare a pistei de biciclete care va traversa orașul din zona Micălaca 300 până la Pădurea Ceala sunt în plină desfășurare.

Constructorii s-au organizat în mai multe tronsoane de-a lungul falezei Mureșului, începând de la podul rutier Micălaca spre zona centrală. Se lucrează în prezent în Micălaca zona 300, unde pista se amenajează pe dig dar și în zona Maranata – Parc Europa, unde pista coboară și merge pe lângă mal.

Un alt tronson pe care au început lucrările este de la Podul Traian spre cartierul Alfa, unde în prima fază se va realiza infrastructura necesară pentru amenajarea pistei pentru cicliști.

Pista de biciclete care urmează traseul Mureșului din Micălaca până la Pădurea Ceala va avea o lungime totală de 12,5 km, lărgime de 2 m pentru circulație în dublu sens, locuri de odihnă amenajate iar întreg traseul va fi iluminat . Proiectul tehnic a fost realizat cu fonduri europene în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră Ungaria-România 2007-2013 iar lucrarea de construcție este finanțată de la bugetul local.

În paralel cu acest proiect, Primăria Municipiului Arad derulează procedurile de licitație de lucrări pentru rețeaua urbană de 122 km piste de biciclete, finanțată din fonduri europene în cadrul POR REGIO.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.