Şi-au încercat din nou norocul! Cinci migranţi sirieni prinşi pentru a doua oară încercând să treacă ilegal graniţa

Şi-au încercat din nou norocul! Cinci migranţi sirieni prinşi pentru a doua oară încercând să treacă ilegal graniţa

Au crezut că a doua oară va fi cu noroc. Este vorba despre cei cinci cetăţeni sirieni prinşi în urmă cu câteva zile încercând să treacă ilegal frontiera româno-maghiară. Au folosit aceeaşi metodă, mai exact s-au ascuns într-un microbuz, şi au schimbat doar punctul de ieşire din România. Cei cinci au fost depistaţi de această dată de poliţiştii de frontieră de la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac.
„Cei cinci migranţi au fost depistaţi pentru a doua oară într-un interval de două zile, prima dată fiind descoperiţi ascunşi într-un autovehicul la Punctul de Trecere a Frontierei Vărşand”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad.
Migranţii sirieni au fost prinşi a doua oară în data de 29 martie, la ora 21.50, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac. Aceştia erau ascunşi într-un microbuz condus de un cetăţean bulgar.
„Cu ocazia controlului specific, poliţiştii de frontieră arădeni au descoperit, ascunşi într-un locaş special amenajat, în spatele scaunelor microbuzului, cinci bărbaţi. Din primele verificări, s-a constatat faptul că persoanele descoperite sunt cetăţeni sirieni, cu vârste cuprinse între 23 şi 33 ani.  În cadrul cercetărilor s-a stabilit că cei cinci bărbaţi au mai fost depistaţi de poliţiştii de frontieră laVărşand, în urmă cu două zile, tot ascunşi într-un microbuz condus de un cetăţean bulgar. La acea dată, celor în cauză li s-au întocmit actele premergătoare în vederea începerii urmăririi penale, fiind cercetaţi în stare de libertate”, a mai adăugat purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad.
Celor cinci cetăţeni sirieni le-au fost întocmite dosare penale pentru trecere frauduloasă a frontierei de stat a României, în formă continuată, iar şoferul bulgar este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de migranţi.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.