SIGUR nu știai asta despre orașul tău! Ce COMORI ascunde Aradul

SIGUR nu știai asta despre orașul tău! Ce COMORI ascunde Aradul

Majoritatea dintre noi suntem atât de ocupați cu munca și cu grijile zilnice încât nici nu observăm comorile pe lângă care trecem zi de zi.

Chiar dacă multe dintre ele necesită lucrări de restaurare, clădirile Secession din Arad au o frumusețe aparte.

Secesiunea a fost o mișcare artistică apărută în 1897 la Viena, după modelul „Secesiunii müncheneze” (Münchner Sezession, 1892) și scurt timp înainte de „Secesiunea berlineză” (Berliner Sezession, 1898). Mișcarea a reunit mai ales artiști plastici, pictori, graficieni și arhitecți, care s-au rupt de tradiția istoristă, dominantă în vremea respectivă în Europa și America de Nord, de unde numele de Secession.

De la Viena, mișcarea secesionistă s-a răspândit și în alte provincii ale imperiului austro-ungar. În Transilvania, clădiri în stil secesionist pot fi întâlnite la Cluj (Palatele Berde și Elian), Târgu-Mureș (Palatul Culturii), Turda,  Timișoara (Baia Publică Neptun), dar și în Arad.

Centrul Național de Informare și Promovare Turistică al Județului Arad organizează săptămânal turul ghidat al clădirilor Secession din municipiul Arad.

Oraşul de pe Mureş are una dintre cele mai dezvoltate reţele de clădiri Secession din România, ceea ce reprezintă un patrimoniu cultural și istoric de excepție. Fiecare clădire are povestea ei pe care o veți auzi de la ghizi.

Turul este GRATUIT și se desfășoară conform programului:
Marți : 16:00 -17:00 Tur în Limba Română
Miercuri 16:00-17:00 Tur în Limba Engleză

Punctul de întâlnire este la Sediul Centrului Național de Informare și Promovare Turistică al Județului Arad din Bd-ul Revoluției nr. 81. Pentru participare, organizatorii vă roagă să vă înscrieți cu cel puțin 24 de ore înainte, la numărul de telefon: 0728116412.

Pentru mai multe informații, puteți consulta pagina de facebook a evenimentului: https://www.facebook.com/events/1861046170623884/

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.