Simona Halep vrea să o bată pe Şarapova cu propriile arme. Declaraţia care a declanşat războiul psihologic!

Simona Halep vrea să o bată pe Şarapova cu propriile arme. Declaraţia care a declanşat războiul psihologic!

Tenisul este un joc psihologic, mentalul făcând, potrivit specialiştilor, diferenţele între un jucător bun şi unul de top 10.

Simona Halep, care a simţit pe pielea ei cât de important este acest aspect, este hotărâtă să nu se mai lase dominată.

În iunie, la Roland Garros, Halep a pierdut dramatic în faţa Şarapovei, iar mulţi experţi au fost de acord că rusoaica nu a jucat tocmai corect, apelând la trucuri care au destabilizat-o pe Simona: Şarapova întârzia de fiecare dată serviciul, fără a fi sancţionată de arbitru, lucru care fără îndoială ar fi destabilizat orice adversar, având în vedere miza şi tensiunea întâlnirii.

Simona Halep are, sâmbătă dimineaţă (după ora 04:00, ora României) şansa să îşi ia revanşa în faţa Mariei Şarapova pentru finala pierdută la Roland Garros (4-6, 7-6, 4-6). De altfel, românca a taxat-o deja pe adversara sa pentru atitudinea avută în ultimul act al turneului din capitala Franţei.

„Vreau să îmi fac jocul, să evoluez agresiv, să deschid cât mai mult unghiurile şi, cel mai important, să rămân concentrată, pentru că ea îşi ia foarte mult timp între puncte. În finala de la Roland Garros acest lucru m-a deranjat destul de tare, dar acum simt că am mai multă experienţă, astfel că totul ar trebui să fie bine. E uşor enervant să vezi că adversarul trage de timp, nu e deloc uşor să rămâi concentrat”, a spus românca pentru Sports Illustrated.

Sfertul de la Cincinnati Şarapova – Halep este a patra partidă de pe Grandstand Arena.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.

Articole mai noi