Sindicatul Național al Funcționarilor Publici SE RETRAGE de la negocierile privind legea salarizării unitare și AMENINȚĂ cu RELUAREA ACȚIUNILOR DE PROTEST

Sindicatul Național al Funcționarilor Publici SE RETRAGE de la negocierile privind legea salarizării unitare și AMENINȚĂ cu RELUAREA ACȚIUNILOR DE PROTEST

Membrii Sindicatului Național al Funcționarilor Publici (SNFP) anunță, printr-un comunicat de presă, că se vor retrage din cadrul negocierilor pe marginea legii salarizării și vor continua cu acțiuni de protest și, dacă este cazul, cu grevă.

Aceștia își exprimă nemulțumirea față de modul cum Guvernul a ales să crească salariile numai anumitor categorii de bugetari și consideră că atitudinea Executivului nu face altceva decât să discrediteze la cel mai jos nivel autoritatea statului și funcția publică.

„Dubla măsură în modul de abordare și recunoaștere a drepturilor salariale ale diferitelor categorii de bugetari ne obligă pe noi, funcționarii publici să reacționăm într-un mod radical, atât prin inițierea de acțiuni de natură sindicală, cât și prin intermediul instanțelor de judecată pentru recunoașterea drepturilor noastre”, susțin membrii SNFP.

Aceștia sunt de părere că prin măsura creșterilor salariale ale diferitelor categorii de bugetari – înalți demnitari, aparatul guvernului, presedinție – stabilite prin ordonanțe de urgență, precum și prin promisiunile făcute altor categorii (medici, profesori), tot prin ordonanțe de urgență, se dorește de fapt, împiedicarea adoptării mult așteptatei legi unice de salarizare din sistemul bugetar și menținerea funcționarilor publici și a personalului contractual la un nivel de subzistență.

„Caracterul de urgență este apreciat, se pare, de guvernanți, numai pentru persoanele cu venituri medii de peste 2.000 lei, spre deosebire de marea masă a căror venituri sunt egale cu salariul minim pe economie”, conchid membrii SNFP.

 

  1. Sindicat de căcat, latră acum da tăceau mâlc și erau căcați pe ei când base si boc hăcuiau salariile și eliminau toate sporurile…unde erați atunci nemerniciilor ?

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.