Situaţia de la Cărand devine EXPLOZIVĂ! Scrisoare deschisă către PREMIER, parlamentari, prefect, presă…

Situaţia de la Cărand devine EXPLOZIVĂ! Scrisoare deschisă către PREMIER, parlamentari, prefect, presă…

Comuna Cărand este, de ceva vreme, blocată din punct de vedere administrativ, după ce primarul Pavel Cialma a pierdut definitiv şi irevocabil procesul cu Agenţia Naţională de Integritate (dar nu a renunţat la funcţie, ci se află în concediu medical!) iar viceprimarul Gligor Costuţ, căruia i-a încetat mandatul, nu poate fi înlocuit de o altă persoană din cauza consilierilor PNL care refuză să participe la şedinţele Consiliului Local.

Din acest motiv, mai mulţi consilieri locali, de la mai multe partide, au adresat o scrisoare deschisă premierului Dacian Cioloş, parlamentarilor din colegiu, Ioan Cristina – senator şi Eusebiu Pistru – deputat, precum şi prefectului Cosmin Pribac, prin intermediul presei locale şi naţionale, cerând sprijin pentru rezolvarea situaţiei din care au de suferit numai şi numai cetăţenii comunei.

Iată textul scrisorii deschise:

SCRISOARE DESCHISĂ

Prim Ministrului Romaniei, Domnul Dacian Ciolos,

Domnului senator de colegiu Ioan Cristina,

Domnului deputat de colegiu Manea Eusebiu Pistru,

Institutiei Prefectului Judetului Arad, Domnului Prefect Cosmin Pribac

Presa nationala,

Presa locala,

Prin prezenta subsemnatii Tica Cristian Ionut consilier local PNL, Sabou Dorin consiler local (demisionat) UNPR, Bornea Nicolae consilier local UNPR si Bociort Sorin consiler local PSD dorim sa va sesizam situatia creata in comuna Carand, judetul Arad.

Comuna Carand este realmente blocata din punct de vedere administrativ devenind, pe zi ce trece, un caz de studiu pentru studentii de la drept si clasa politica din Romania. Subsemnatii am convocat 2 sedinte extraordinare ale Consiliului Local, respectiv, in data de 02.03.2016 si 08.03.2016 prin care dorim intrarea in normalitate si functionarea Consiliului Local si a Primariei Carand.

In data de 02.02.2016 prin Ordinul Prefectului nr 64/02.02.2016 a fost incetat de drept, inainte de expirarea duratei normale, a mandatului de consilier local si totodata de viceprimar al Comunei Carand al domnului Costut Gligor (fost consilier local PRM trecut prin celebra ordonanta 55/2014 la PSD si actualmente candidat din partea PNL la primaria Carand).

In 27.01.2016 prin decizia nr. 123/27.01.2016 Inalta Curte de Casatie si Justitie a Romaniei constata ca decizia Curtii de Apel Timisoara nr.429/2013 este corecta, iar prin decizia mai sus mentionata aceasta ramane definitiva si irevocabila. Constata de asemenea, starea de incompatibilitate pe motive de conflict de interese a domnului primar Cialma Pavel. In data de 01.03.2016 secretarul comunei Carand, Dragos Sabau Otilia intocmeste raportul nr.394/01.03.2016 de constatare a celor prezentate anterior si il inainteaza Prefecturii Arad.

Astazi, 10.03.2016, cand va adresam aceasta scrisoare deschisa Consiliul Local Carand este in stare de nefuctionalitate, deoarece la cele doua sedinte din datele amintite mai sus, domnii consilieri: Manea Lucian-PNL (vechiul PDL), Tolea Pavel-PNL (fodt PPDD), Popa Ioan-PNL (fost PDL) si Tolea Ioan-PMP (fost PRODEMO) nu doresc sa se prezinte la sedintele convocate pentru a constata starea de fapt creata si a lua masurile legale ce se impun pentru buna functionare a Comunei Carand.

Tot la data de 10.03.2016 domnul primar Cialma Pavel este in concediu medical.

Prin prezenta va aducem la cunostinta ca in data de 11.03.2016 orele 10 este convocata a treia sedinta extraordinara cu aceeasi ordine de zi. Pe aceasta cale ii invitam public la sedinta Consiliului Local pe cei patru consilieri locali pentru a debloca situatia creata.

Din aceasta situatie singurii care au de pierdut sunt cetatenii comunei Carand.

Cu consideratie si respect, consilierii locali:

Tica Cristian Ionut

Sabou Dorin(demisionat)

Bornea Nicolae

Bociort Sorin

CITEŞTE ŞI:

BĂTAIE DE JOC: PNL a lăsat comuna Cărand în aer din punct de vedere administrativ

PNL continuă să ÎŞI BATĂ JOC de comuna Cărand. O nouă şedinţă RATATĂ a Consiliului Local

  1. intrebati-l pe Pistru cine i-a invatat pe consilieri sa lipseasca

    Raspunde
  2. Stiti cine i-a inv.sa lipseasca …?Avram Iancu

    Raspunde
  3. LUPUL SINGURATIC 10 martie, 2016, 8:53 pm

    Unde esti tu (Rosu) Doamne ,
    ca punand mana pe ei ,
    sa-i imparti in doua cete:
    In smititi siim misei….!

    Raspunde
  4. Stimati Carandani si oameni de bine ! Chiar nu puteti sa-l scoateti afara din primarie pe ordinarul asta de primar penal si pe acolitii lui ??? Se vorbeste prin comuna k odata incepute lucrarile cu pavele, primarul vostru si-a pus pavele si la el pe domeniu …In contractele de pus pavele in comuna voastra sunt mari nereguli…Si chiar nimeni nu se sesizeaza ??? Apropo…Cine este asta de Nicu Batrin de la politia Arad care i-l tineb in brate pe primarul vostru ??? Voi nu stiti sa-i depuneti o plingere la Ministrul de Interne ??? Umbla vorba in satul vostru ca si contabila primariei este pe mina cu primarul vostru !!! In urma sesizarilor dvs. multi din primarie se vor duce la puscarie de mina cu primarul… Sunt prea multe nereguli in primaria voastra !!! Chemati si Curtea de Conturi pentru a face un Audit si veti vedea cite nereguli vor aparea !!!

    Raspunde
  5. Hotia si jaful facut de primarul Cialma Pavel ajutat de cosilierii din gasca lui si de acolitii/acolitele din primaria Carand intrece orice limita.Cateva zeci de hectare de teren agricol au disparut din registrul agricol al primariei Carand, in registrul agricol al comunei aceste rerenuri figureaza ca vandute dar vechii proprietari nu au vandut terenul agricol. Pe pasunea comunala este DEZASTRU dar in evidentele contabile de la primarie au fost cheltuiti in ultimii 5 ani peste 1 miliard de lei (aproape un sfert de milion de euro) din banii de la pasune. La afacerea cu pavelele primarul Cilma impreuna cu acolitii lui (viceprimarul Gligor Costut- care a ajuns viceprimar al comunei din postura de pensionat pe caz de boala si a unor probleme medicale si cerificate eliberate si de medicii spitalului de la Mocrea , Manea Lucian-Pitzi care in toata viata lui nu a fost angajat cu carte de munca, Tolea Pavel- Sclipici finul lui Cialma…paduraru nepotu lu` Culita bolundu, Tolea Ioan -ginerele lu` Regele , Popa Ioan -Niesu` agramatul braconier) au furat de au rupt. Desi accesele auto ale cetatenilor au fost mentionate in contractul cu firma executanta a lucrarii ca se vor executa si sunt decontate prin contract, ele au fost decontate doar pentru primar si pentru acolitii lui,ceilalti cetateni fiind obligati sa plateasca contravaloarea lucrarilor pentru accesele auto; Angajatii firmei care au pus sute de metri patrati de pavele la primar acasa, dar primarul nu a putut sa ne prezinte chitanta si factura care sa dovedeasca faptul ca a platit acele lucrari facute de angajatii firmei care a castigat contractul cu primaria. Ce sa mai vorbim de angajarile ,,pe spranceana,, facute in primaria Carand cu niste doamne(doar apelativ) si domni(doar apelativ) care sunt trompetele primarului si care HABAR NU AU de nimic. Pentru oarece hartie de care ai nevoie trebuie sa mergi de 2-3-4 ori pentru ca ea sa fie corect intocmita. Ce sa mai vorbim de ilegalitatea unei hotarari de consiliu local prin care nu s-a respectat o sentinta definitiva data de justitie si i s-a platit firmei ( ,,regelui Buruiana,,) SC.PANIPROD SRL o importanta suma de bani; Pana si cimitirul a fost scos din Patrimoniul Comunal Carand de catre primar ajutat de viceprimar impreuna cu cei 4 consilieri aserviti si lingai; Musiu deputat -mecanic auto Pistru..i fiind prezent miercuri 9 Martie 2016 la o inmormantare la Sebis a afirmat ca stie de situatia de la Carand si ca tot asa vor continua lucrurile pana cand candidatul sprijinit de el si de PNL Gligor Costut v-a ajunge primar al comunei Carand. DECI deputatul PNL Pistru stie, ii invata ce tertipuri murdare sa foloseasca si ii protejeaza pe acesti indivizi lipsiti de caracter.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.