Situația iepurașilor uciși la Târgul de Primăvară rămâne „în aer”. Ce a declarat primarul Gheorghe Falcă

Situația iepurașilor uciși la Târgul de Primăvară rămâne „în aer”. Ce a declarat primarul Gheorghe Falcă

Situația iepurașilor de la Târgul de Primăvară organizat în fața Palatului Administrativ din Arad cu ocazia Sărbătorilor Pascale din acest an, care au murit pe rând în chinuri din cauza frigului și după ce au fost atacați de câini, rămâne nerezolvată. Incidentul a scandalizat arădenii și a ajuns chiar și în presa națională.

După ce, la momentul respectiv, am dorit să aflăm cine va răspunde pentru suferința acestor animale și am fost pasați de la o instituție la alta, începând cu Primăria, Centrul Municipal de Cultură (CMC), iar într-un final la Călin Bibarț, viceprimarul municipiului Arad, care ne-a spus să contactăm din nou CMC, și am rămas fără nici un răspuns concret, am vrut să vedem dacă la aproape două luni de la incident s-a schimbat ceva.

Astfel, în cadrul unei conferințe de presă susținută astăzi de primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, în care a vorbit despre proiectele de hotărâre care vor fi supuse votului în ședința ordinară a Consiliului Local Municipal de mâine, l-am întrebat dacă se mai știe ceva de această problemă.

Gheorghe Falcă a declarat că pe camerele de supraveghere s-a putut vedea un bărbat insoțit de mai mulți câini care au atacat iepurașii în noaptea respectivă. Edilul susține că situația fiind de așa natură „nu este responsabilitatea Primăriei, ci a poliției statale” și că, momentan, nu se știe nimic despre anchetă.

Sperăm ca în viitor să nu se mai repete asemenea incidente și să nu mai fie aduse animale la astfel de târguri, care pentru distracția publicului îndură frig, chinuri și alte potențiale pericole care le pot cauza chiar și moartea.

 

 

  1. petre bucuresti 7 iunie, 2017, 2:56 pm

    de cand exista in Romania politie statala? poate locala mai ziaristilor :))

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.