Situaţie INCREDIBILĂ în Grecia: Doi PREOȚI români AU FURAT MOAȘTELE unui SFÂNT. De teamă că vor fi prinși, LE-AU ARUNCAT, apoi, la GUNOI!

Situaţie INCREDIBILĂ în Grecia: Doi PREOȚI români AU FURAT MOAȘTELE unui SFÂNT. De teamă că vor fi prinși, LE-AU ARUNCAT, apoi, la GUNOI!

Cum în mai toate bisericile din România unde se găsesc moaște ale unui sfânt pelerinii merg în număr tot mai mare ca să se roage (în speranța că păsul lor va fi ascultat și vor avea parte de ceea ce-și doresc) doi români aflați, la rândul lor, în pelerinaj la o mănăstire din Grecia s-au gândit să fure mâna Sfântului Haralambie, pentru a o aduce în țară.

Românii, făceau parte dintr-un grup de 40 de pelerini din Hunedoara și București, care se aflau în vizită la Mănăstirea Mega Spileo din Kalavrita. Când au văzut relicvele, s-au gândit să le ia cu ei acasă. După ce au pus mâna pe relicve, de teamă că vor fi prinși, cei doi le-au aruncat într-o râpă.

Abatele mănăstirii, considerată cea mai veche din Grecia, a observat dispariţia moaştelor şi a alertat imediat poliţia, care a pornit pe urmele hoților.

Poliţiştii greci au oprit autocarul cu români şi i-au interogat pe toţi pelerinii. Patru suspecţi, dintre care doi preoți, au fost reținuți de autorități.

Hoții au trezit suspiciuni prin comportamentul lor, iar apoi şi-au recunoscut faptele. Alte două persoane, din același grup, au fost reținuți, existând suspiciunea de complicitate.

Moaştele au fost recuperate și înapoiate mânăstirii.

Cei doi hoţi arestaţi apar astăzi în faţa instanţei. Gestul lor este considerat extrem de grav în Grecia.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.