ŞOC la Arad! UTA e DE VÂNZARE. Cine vrea să o ia şi să o ducă în CUPELE EUROPENE

ŞOC la Arad! UTA e DE VÂNZARE. Cine vrea să o ia şi să o ducă în CUPELE EUROPENE

Odată cu promovarea în Liga a II-a, UTA „Bătrâna Doamnă” face cu ochiul unor persoane interesate să investească într-un brand de renume al fotbalului românesc.
Astfel, impresarul Florin Manea, fiul lui Nae Manea Rapid, intenţionează să preia UTA, dorindu-şi o promovare rapidă în Liga I şi, apoi, lupta pentru un loc în Cupele Europene. Lucrurile însă par să nu meargă bine între impresar şi deţinătorii clubului arădean.
Florin Manea a declarat că i s-a cerut o sumă de bani pentru club, dar că acesta nu este de acord să dea bani pe „aerul din Arad”.

„Mi s-a cerut o suma de bani pentru UTA, in conditiile in care palmaresul, sigla si culorile sunt la liga suporterilor, stadionul nu e al nostru, n-au autocar, n-au echipament, n-au mingi. Pentru ce dau bani? Pentru aerul din Arad? Practic nu cumpar nimic. Un ONG cumpar. A fost o discutie. Primaria sponsorizeaza prin anumite proiecte cu o suma de bani, care este infima. Daca vreau sa vin cu o societate noua, dureaza pana se schimba forma juridica. Eu am zis ca preiau eu majoritar acest ONG pana se schimba lucrurile. Si lumea a sarit, sa bag si eu bani, 500 – 600 – 700 de mii – 1 milion. Pai ce facem? Conduceti voi pe banii mei?”, a declarat Florin Manea, la Sport Total FM.

În plus, susţine acesta, „au fost niste reactii ale unor oameni referitor la caracterul meu si integritatea mea. M-a deranjat ca am a fost comparat cu cei care am fost inaintea mea, cu dl. Martian, cu dl. Gio, cu dl. Bara. Meseria de baza a dlui Gio este bucatar. Nu stiu daca putea sa reuseasca la fotbal. Dl. Martian a incercat, dar business-ul lui de baza nu e fotbalul”.

Iată ce a mai declarat impresarul la Sport Total FM:
„Daca vreau sa vin cu o societate noua, dureaza pana se schimba forma juridica. Eu am zis ca preiau eu majoritar acest ONG pana se schimba lucrurile. Si lumea a sarit, sa bag si eu bani, 500-600-700 de mii-1 milion. Pai ce facem? Conduceti voi pe banii mei?

Eu pot fi judecat dupa prestatia mea ca manager sau ca impresar. Am lucrat cu cluburi de top, nu cred ca ele acceptau sa lucreze cu mine daca furam bani de la primaria din Arad. Eu am jucat un an de zile la UTA. Singurul lucru pe care mi l-a lasat tatal meu e numele. Ma numesc Manea. Nu pot sa ma fac de ras pentru 5, 6, 7 lei. UTA este a aradenilor. Nu iau UTA si fug cu ea la Bucuresti. Daca iau un brand ca UTA, vreau sa fie in orasul in care e cel mai puternic.

Am un business plan. Am un staff de 14-15 insi care vin cu mine. Luca Cattani vrea sa vina sa lucreze la mine. Luca Cattani a fost scouter la Palermo si a fost dat afara pentru ca l-a adus pe Dybala acolo pentru 9 milioane. Dybala a ajuns zilele astea la Juventus.

I-am cerut un sfat lui Giampaolo Pozzo (n.r. – proprietarul cluburilor Udinese, Watford si Granada). Mi-a spus sa nu depasesc bugetul pe care l-am facut.

La un moment dat, echipa trebuie sa se autofinanteze. Dar acolo sunt oameni care nu dau niciun ban si se cred patroni. Nu mi se pare normal sa comanzi, daca nu risti niciun leu. Cand mi-am facut planul, nu ma bazam pe niciun ban de la primarie sau sponsori. Sponsorii vor veni daca apar rezultatele.

Eu am vrut sa fiu patronul unei echipe. As fi vrut sa fiu managerul unei echipe, sa nu dau eu bani. Am fost chemat la o discutie, ca sa fiu managerul echipei. Am vrut sa-l dau afara pe antrenor si mi s-a zis ca nu se poate. Atunci de ce sa fiu manager daca nu pot lua decizii?

Vreau sa vin sa fac departament de scouting, de relatii cu publicul… Nu ma intereseaza sa vand la Pandurii, la Petrolul… Eu am un plan de cinci ani. Eu ma duc acum, n-au baza de antrenament, n-au birouri, n-au fan shop, n-au nimic. Din lotul actual, nu ma bazez decat pe cativa.

In fotbal nu merge doar pe prieteni. Si eu mi-as dori ca toti aradenii sa fie angajati la UTA, dar nu toti sunt competenti.
M-as bucura foarte mult sa se intoarce Todea, care e aradean. Am jucat si eu cu el. Cat timp bag eu bani, pot sa pun pe cine vreau eu antrenor.

In nebunia mea, vreau sa ajung in cupele europene, sa ma bat la campionat. Niciun club din Romania nu are departament de scouting. Eu imi fac departament de scouting si-mi trimit oamenii sa caute jucatori. Gigi Becali a recunoscut ca nu se pricepe la jucatori si cumpara doar fotbalisti din Romania. Dar e mai bine sa-l iei gratis pe Tade decat sa dai 500.000 pe el.

Eu aveam doua alegeri, Rapid si UTA. La Rapid as fi mers cu sufletul, dar inclin spre UTA din punct de vedere al business-ului”.

Nicolae Bara, deranjat de remarca lui Manea
Fostul finanţator al UTA-ei, Nicolae Bara, s-a arătat deranjat de remarca lui Florin Manea, despre care a declarat doar că nu-l cunoaşte. „Am auzit că a făcut referiri la mine. Eu nici măcar nu-l cunosc. Ştiu doar că e băiatul lui Nicolae Manea. E impresar. Să dea Dumnezeu să fie bine pentru UTA”, a declarat Nicolae Bara pentru newsar.ro.

Igaş: Să vină cu punga deschisă şi cu sufletul deschis
Preşedintele de onoare al UTA-ei din „era Bara”, senatorul Constantin Traian Igaş, a declarat, la rândul său, că este un lucru bun că sunt oameni interesaţi de UTA. „Este important ca aceşti oameni să vină cu sufletul deschis şi cu punga deschisă. Un exemplu pozitiv în acest sens a fost domnul Bara, care a investit peste 5 milioane de euro din banii personali şi singurul lucru pe care l-a cerut a fost respectul pentru domnia sa şi pentru UTA. Iar în final a cerut 1 leu pentru a ceda Primăriei sigla, culorile şi palmaresul. Dacă cei care vor veni la UTA vor avea sufletul deschis, aşa ca şi domnul Bara, ne putem gândi la performanţă. Dacă nu, ne putem gândi la ceea ce este mai rău”, a declarat Igaş.

  1. sa vina numai sa nu fie un nou Ionut Chirila!

    Raspunde
  2. Fara papagali !

    Raspunde
  3. Are dreptate omul !
    Bara nu a bagat 5 milioane , eventual a spalat 5 milioane . E o MARE diferenta !

    Raspunde
  4. Lăsați uta pe mâna mafioților de la atletico si pe mâna lui igas si a ongului lu peste prăjit ala al suporterilor si va puteri lua adio de la brandul uta

    Raspunde
    • Cum apare un idivid si rosteste 2cuv mai duioase puneti botu?UTA NU ESTE DE VANZARE,mai ales miticilor dubiosi,sau vreti sa retraiti experienta chirila?UTA este curata.hai sa nu o murdarim cu primul jegos venit din gara!pentru noi doar UTA CONTEAZA!..

      Raspunde
  5. Ce articol de laba trista, auzi ca „soc” 🙂
    Nu aveati cu ce sa faceti audienta si acum ati inventat ceva.
    UTA NU e de vanzare !

    Raspunde
  6. Sunt suporter UTA si ma doare ce se intampla cu echipa dar vad ca suntem campioni la dezbinare si ura !!!! Bara a fost un OM adevarat,cine vede altfel este un nefericit in viata !!!! Bravo Orlando se vede ca esti UTIST !!!

    Raspunde
  7. nu stiu de ce atata polemica inutila. asta nu e UTA! punct!

    Raspunde
  8. Omul nu are unde sa-si plaseze jucatorii pe care ii impresariaza si cauta o echipa „mama” unde sa-i testeze si sa le dea valoare. Asa intra in conflict cu interesul celuilalt manager care promoveaza jucatori de la Atletico. In luare deciziei un rol important il are Liga suporterilor care ar trebui sa fie mai circumspecta la asocierile cu tot felul de ‘aventurieri”. Numele UTA atrage in continuare altfel pe linga Bucuresti mai sunt comune gen Chiajna, Voluntari, etc.

    Raspunde
  9. DAKA VINE SI NE ARATA KA ARE CHASH..!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.IN BANCA SI GIREAZA CU EI P NUMELE UTA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!, CĂ…….IN CAZUL KA PLEACA SAU NU SE TINE D PROMISIUNIILE DIN CONTRACTELE CARE AR URMA SA FIE SEMNATE…….AUTOMAT UTA SA RAMANA CU UN MINIM 1 MILION D EURO CHASH IN BANCA SA POATA TRAII PANA AR VENI ALT INVESTITOR…SI TOT ASA ….FARA BANI CHASH IN BANCA LASATI DREPT GAJ…NU ARE ROST..!!!!!!!!…MANEA TREBUIE SA ARATE INAINTE BANI IN BANCA LICHIZI SI CA NU ARE DATORII PE EI……!!!!!!!!!!…..ALTFEL AJUNGEM KA SI CU…MARTIAN..!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.