ȘOC printre șoferi: Amenzi în funcție de venit! Ce prevede noua lege

ȘOC printre șoferi: Amenzi în funcție de venit! Ce prevede noua lege

Șoferii români vor plăti diferențiat, în funcție de veniturile pe care le realizează, amenzile pentru încălcarea regulilor de circulație.

Potrivit unor surse citate de Libertatea, totul este prevăzut într-un proiect de lege mai vechi, repus de curând pe tapet, astfel încât cei care încalcă legea să resimtă la fel, din punct de vedere financiar, consecințele faptelor pe care le comit.

Măsura este salutată de cei cu venituri mici, nemulțumiți până acum de faptul că persoanele avute își permiteau să încalce legea deoarece în cazul lor amenzile erau „un fleac”.

  1. Va tine 3 zile o astfel de lege. Pt ca e neconstituțională. Ii discriminează pe cei cu venituri mari desi cetățenii trebuie sa fie egali in fata legii.

    Raspunde
    • De acord cu tine. Si in plus cei vizati de lege (cu masini scumpe) marea majoritate nici salar nu au pt. ca numai ei stiu din ce smecheri si invarteli traiesc. Asa ca unul din asta merge cu un X5 la finante sa plateasca amenda, si neavand salar declarat amenda o va plati calculat la minim pe economie……..

      Raspunde
      • Chiar mai simplu. X5 e pe firma, firma e pe 0. Si el nu are venituri. Sau daca a avut profit l-a reinvestit dar personal nu a realizat venituri. Cel care își declara cinstit veniturile si plătește taxe de se rupe, are toate șansele sa plătească si amenzi mari.

        Raspunde
  2. Aiurea! De aceea s-a inventat sistemul cu puncte pe lângă amenda financiara

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.