SONDAJ, după prima săptămână de campanie. Cine CÂŞTIGĂ alegerile prezidenţiale

SONDAJ, după prima săptămână de campanie. Cine CÂŞTIGĂ alegerile prezidenţiale

A apărut primul sondaj de opinie realizat în campania electorală pentru alegerile prezidenţiale, realizat de INSCOP la comanda ziarului Adevărul.

Astfel, potrivit acestuia, Victor Ponta (PSD) ar obține 40,6% în primul tur de scrutin, de pe 2 noiembrie, urmat de Klaus Iohannis (ACL), creditat cu 10 procente mai puțin, adică 30,1%.

Pe locul trei se află Elena Udrea (PMP), cu 6,7%, care îl depășește pe candidatul Partidului Liberal Reformat (PLR), fostul premier Călin Popescu Tăriceanu, creditat cu 6,2%. Pe următoarele locuri se situează Teodor Meleșcanu și Monica Macovei, cu mai puțin de 5%.

Potrivit sondajului, Victor Ponta s-ar impune și în turul doi ale alegerilor prezidenţiale, cu 53,5%, în timp ce Klaus Iohannis contabiliza doar 46,5%.

De remarcat, că sondajul a fost realizat înaintea momentului în care preşedintele Traian Băsescu a afirmat despre Victor Ponta că ar fi fost ofițer acoperit.

Cercetarea sociologică a fost realizată pe un eșantion de 1095 de persoane și are o marjă de eroare de ± 3%, la un grad de încredere de 95%.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.