Sosesc microbuzele şcolare. AFLĂ în ce localităţi vor ajunge!

Sosesc microbuzele şcolare. AFLĂ în ce localităţi vor ajunge!

Guvernul Ponta a repartizat miercuri primele 100 de microbuze şcolare achiziţionate pentru transportul elevilor din mediul rural, a anunţat deputatul Dorel Căprar, într-o conferinţă de presă. „Premierul Victor Ponta şi vicepremierul Liviu Dragnea au înmânat cheile primelor microbuze şcolare, în curtea Guvernului. La eveniment au participat şi Liviu Burtă, primarul comunei Dieci şi Ioan Vodicean, primarul din Săvârşin”, a declarat Căprar.

Pentru început, în toată ţara au fost acordate 600 de microbuze, urmând ca în această toamnă să mai fie achiziţionate 650 de microbuze, pentru care procedurile de licitaţie sunt în curs. Microbuzele au o capacitate de 16+1 locuri şi costă, fiecare, 26.933 de Euro cu TVA. Vehiculele vor fi dotate cu cronotahograf digital cu limitare electronică de viteză la 90 km/oră.

În judeţul Arad vor ajunge 23 de microbuze. În prima fază, sunt incluse localităţile Archiş, Bârzava, Beliu, Dieci, Fântânele, Ghioroc, Grăniceri, Hălmăgel, Livada, Săvârşin, Şepreuş, Tauţ, Vârfurile şi Vinga. În etapa a doua, alte 9 microbuze vor ajunge în Apateu, Conop, Gurahonţ, Hălmagiu, Hăşmaş.
Dorel Caprar
„Este o investiţie importantă pe care Guvernul Ponta o realizează, aşteptată în toată ţara. Am urmărit personal ca solicitările administraţiilor locale din judeţul Arad să fie onorate, fără să ţinem cont în niciun fel de criteriul politic. Trebuie să înţelegem că aici este vorba despre interesul elevilor, care este foarte important pentru noi. Se răspunde astfel solicitărilor instituţiilor şcolare, administraţiilor locale şi părinţilor din toată ţara. Microbuzele şcolare merg în acele comunităţi locale în care elevii au de parcurs distanţe mari, adeseori în condiţii dificile, pentru a ajunge la şcoală. Această măsură este menită să prevină abandonul şcolar şi să ofere o şansă în plus copiilor de a-şi construi un viitor prin educaţie”,
a spus deputatul Dorel Căprar, preşedintele PSD Arad.

„Am fost personal la Bucureşti, la acest eveniment important. Mă bucur că am primit acest sprijin din partea Guvernului Ponta şi putem să rezolvăm o problemă importantă a părinţilor şi copiilor din comună. Sunt profesor şi ştiu cât de importante sunt aceste microbuze pentru copiii din toată România. Sunt microbuze moderne, care asigură elevilor un transport sigur şi confortabil spre şcoală. La Dieci, microbuzul va face aproximativ 90 km în fiecare zi. Din păcate, unul dintre drumurile pe care va circula, între Dieci şi Revetiş este neasfaltat, fapt care va afecta starea tehnică a vehiculului. Sperăm ca autorităţile în drept să intervină pentru a asfalta acest drum”, a spus primarul comunei Dieci, Liviu Burtă.

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.