Speciile şi habitatele din zona Sebiş – Gurahonţ, ÎN PERICOL din cauza BRACONAJULUI şi a ACCESULUI AUTO ILEGAL

Speciile şi habitatele din zona Sebiş – Gurahonţ, ÎN PERICOL din cauza BRACONAJULUI şi a ACCESULUI AUTO ILEGAL

Împădurirea cu rășinoase care s-a realizat în trecut, braconajul care este încă prezent, precum și accesul auto motorizat ilegal tot mai accentuat reprezintă presiunile cele mai puternice care afectează starea de conservare a speciilor și habitatelor din zona Sebiș – Gurahonț, afirmă reprezentanţii Asociaţiei Around Life care au implementat un proiect în regiunea respectivă, în perioada 2013 – 2015.

Scopul proiectului a fost elaborarea a două planuri de management prin care să se identifice soluții astfel încât speciile și habitatele din zonele respective să beneficieze de conservare.

În mod concret, prin aceste planuri s-au stabilit măsuri pentru îmbunătăţirea statutului de conservare a 14 specii şi şapte habitate de importanţă comunitară.

Proiectul a beneficiat de o finanțare de aproximativ 220.000 de euro.

De remarcat, că rezultatele studiilor au scos în evidență faptul că, în mod atipic pentru România, în zona respectivă se constată o creștere a suprafeţelor de teren acoperite de păduri.

Acest lucru se întâmplă deoarece populația locală, tot mai îmbătrânită, a abandonat activităţile tradiţionale, în special pășunatul și cositul.

  1. sa-mi explice cineva cum pe Valea Radestiului si la Sebis se desfasoara competitii nationale de motociclete si atv-uri??!! e bataie de joc si ar trebui interzise. ce fac padurarii?? cei care ar trebui sa protejeze fauna si flora???? ce fac autoritatile locale de acolo?????????

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.