Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad a SUPLIMENTAT numărul PATURILOR pentru COPII 

Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad a SUPLIMENTAT numărul PATURILOR pentru COPII 

La Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad, în prezent sunt internați 20 de copii diagnosticați cu rujeolă.

Din cauza numărului mare de cazuri de rujeolă, înregistrat la nivel de județ, conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad a solicitat Direcției de Sănătate Publică Arad, suplimentarea paturilor destinate pacienților cu acest diagnostic.

DSP Arad a aprobat această solicitare, de reorganizare temporară, iar din această săptămână SCJU Arad dispune de încă 12 paturi în spațiul destinat Compartimentului de Neurologie și Psihiatrie Infantilă.

Aceste paturi sunt destinate pacienților cu vârsta cuprinsă între 6 și 14 ani.

Totodată, în spațiul Compartimetului Boli Infecțioase Copii se vor interna, la etajul I, cazurile de rujeolă pentru copiii cu vârsta între 0 și 6 ani cu mamele însoțitoare  – cu asigurarea condițiilor adecvate de igienă personală pentru acestea, iar la parter, cazurile de tip digestiv pentru toate categoriile de vârstă.

O recomandare a Direcției de Sănătate Publică Arad constă în limitarea numărului de internări a mamelor pacienților cu rujeolă pentru categoria de vârstă 7-18 ani.

”Ne bucură faptul că am primit aprobare pentru suplimentarea temporară a numărului de paturi destinate copiilor diagnosticați cu rujeolă, iar pe această cale, dorim să facem un apel la buna înțelegere a părinților care au copii internați în spitalul nostru. Din cauza numărului mare de cazuri și a spațiului disponibil tot mai mic, nu ne permitem, în această perioadă, să asigurăm paturi și pentru mămicile cu copii de peste 7 ani. Sperăm să găsim înțelegere în rândul părinților deoarece atunci când acordăm un pat unei mămici un alt copil ar putea rămâne fără pat”, a precizat dr. Corina Crișan, director medical SCJU Arad.

Ambulatoriul de la Pediatrie funcționează de luni până vineri, între orele 8 – 20. Părinții se pot prezenta, cu copiii, la cabinetul din ambulatoriu, aflat la parterul policlinicii, pe baza biletului de trimitere eliberat de medicul de familie, iar în caz de urgență pot apela direct, fără bilet de trimitere.

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.