Spitalul Județean primește 700.000 de lei pentru dotarea Secției ATI II

Spitalul Județean primește 700.000 de lei pentru dotarea Secției ATI II

Primăria Municipiului Arad investește anul acesta aproximativ 700.000 de lei pentru dotarea cu aparatură performantă a Secției Clinice ATI II din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad.

„Aşa cum am afirmat şi cu alte ocazii investițiile în sănătate sunt o prioritate pentru administraţia pe care o conduc. Ne-am propus şi, cu paşi mici, dar siguri, reuşim să dotăm Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad cu apartură performantă, necesară tratării pacienţilor la standarde europene. Investim cei 700 000 de lei în Secţia Clinică ATI II cunoscând rolul crucial pe care îl are în siguranţa actului medical chirurgical”, a declarat primarul Municipiului Arad, Gheorghe Falcă.

Din acești bani s-au cumpărat deja un ecograf portabil cu trei sonde, un aparat de hemofiltrare și un aparat Roentgen mobil cu braț și urmează să se cumpere: două vaporizatoare Sevofluran, patru monitoare cardiorespiratorii, cinci pulsoximetre, două monitoare funcții vitale, cinci injectomate, un defibrilator, un aparat de anestezie, un aparat de determinare grupa sânge și RH și un aparat pentru încălzirea rapidă a sângelui.

„Ca de obicei, ne bucurăm că Primăria Municipiului Arad a alocat o sumă importantă pentru dotarea Secției ATI II cu aparatură performantă, de ultimă generație, necesară investigării de urgență a pacientului, la patul acestuia, fiind un mare beneficiu pentru bolnav deoarece numai trebuie deplasat pentu investigații. De asemenea, munca personalului medical este ușurată prin aceste monitoare vitale prin care se asigură monitorizarea permanentă a parametrilor vitali – tensiune, puls, respirație. Mulțumim pe această cale Primăriei Municipiului Arad și în special primarului GheorgheFalcă, care întotdeauna, la toate solicitările făcute de noi, a răspuns, ne-a înțeles și ne-a ajutat pentru creșterea calității actului medical și pentru siguranța bolnavului”, a declarat Teodora Olariu, medicul-șef al Secție Clinice ATI II.

Restul aparaturii pentru care Primăria Municipiului Arad a alocat fonduri va ajunge în perioada următoare, pe Secția ATI II.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.