Stână chiar la marginea orașului, iar autoritățile nu par să se sinchisească

Stână chiar la marginea orașului, iar autoritățile nu par să se sinchisească

Un cioban își are amenajată o stână în plin cartier bucureştean Giuleşti, chiar în apropiere de blocurile de locuinţe. Stâna datează de mai bine de o jumătate de secol acolo, dar se pare că până acum niciun inspector sanitar-veterinar nu i-a trecut pragul oierului pentru a-l soma să se mute, potrivit România TV.

Păstorul este originar din judeţul Teleorman şi a mers în Bucureşti în anii ’60. Cu toate că legea nu permite decât creşterea animalelor de companie, nu şi a celor de fermă, în mediul urban, până acum nicio autoritate nu l-a somat să se mute. Astfel că printre gunoaie şi baloţi de paie, ciobanul bucureştean practică în continuare oieritul, iar acum, în prag de Paște negociază vânzarea de miei sau de brânză de oaie. Oierul face bani frumoși din vânzarea de produse lactate, în contextul în care vinde cu 15 lei kg de brânză de oaie…de Bucureşti.

Şeful Direcţiei Sanitar-Veterinare Bucureşti a declarat că nu ştie nimic despre existenţa așezării, iar primarul sectorului 6, Rareş Mănescu nu a fost de găsit pentru a da explicaţii.

 

Sursa: ziare.com/Foto: youtube.com

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.