UPDATE/ Start la Evaluarea Națională: Peste 3.000 de elevi de clasa a VIII-a au început astăzi examenele

UPDATE/ Start la Evaluarea Națională: Peste 3.000 de elevi de clasa a VIII-a au început astăzi examenele

Evaluarea națională pentru absolvenții claselor a VIII-a a început în această dimineață.

În județul Arad sunt înscriși 3.154 de elevi din totalul de 3.629 de elevi de clasa a VIII-a. Luni a început proba la Limba și Literatura Română. Conform Calendarului anexă la OMEN nr. 4793 din 31.08.2017, Evaluarea va continua cu proba la Matematică în data de 13 iunie și Limba și Literatura Maternă în data de 14 iunie.

Afișarea rezultatelor se va face pe 19 iunie (până la ora 12) și tot atunci, însă între orele 14 și 19, se vor putea depune contestațiile.

Soluționarea contestațiilor va avea loc în perioada 20 – 22 iunie iar afișarea rezultatelor finale după soluționarea rezultatelor  va fi făcută în 23 iunie.

UPDATE/ Peste 100 de polițiști vor supraveghea examenul de Evaluare Națională

Peste 100 de poliţişti de rutieră și ordine publică vor fi prezenţi în stradă, în vederea asigurării unui climat de ordine şi siguranţă publică în incinta şi în zona adiacentă unităţilor de învăţământ la care va avea loc examenul de Evaluare Naţională.

În perioada 11-14 iunie, în județul Arad, 3.552 de elevi de clasa a VIII-a susțin examenul de Evaluare Națională.

Examenul a debuta luni, cu proba scrisă la Limba şi Literatura Română, iar poliţiştii vor asigura măsurile de ordine şi siguranţă publică la 94 de centre de examinare din întreg judeţul.

82 de polițiști de ordine publică și 20 de rutieră vor fi prezenți în zona centrelor de examinare, având ca obiectiv prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, precum şi depistarea şi luarea măsurilor legale faţă de persoanele care, prin comportament sau prin activităţile pe care le desfăşoară, afectează ordinea şi liniştea publică.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.