Start la procedura de achiziţie pentru executarea lucrărilor de reabilitare a clădirii Filarmonicii de Stat

Start la procedura de achiziţie pentru executarea lucrărilor de reabilitare a clădirii Filarmonicii de Stat

Primăria Muncipiului Arad anunţă că demarează procedura de achiziţie pentru  executarea lucrărilor de reabilitare a clădirii Filarmonicii de Stat. Lucrările vor cuprinde reabilitarea învelitorii, a faţadei principale şi a sălii de concert. În sala de concert, printre altele, vor fi consolidate zona scenei, a pardoselii, vor fi făcute finisaje la tâmplărie, la vitralii si la picturile murale, dar şi la holuri, scări, sala mică de concert şi subsol.

De asemenea, vor fi montate un ascensor şi rampe pentru persoanele cu dizabilităţi şi vor fi executate lucrări parţiale la acoperiş, la faţada principală şi în curţile interioare şi va fi amenajat iluminatul architectural al clădirii.

„Palatul Cultural este unul dintre cele mai importante edificii din Arad. Reabilitarea acestuia reprezintă una din priorităţile municipalităţii în acest an, mai ales în contextul în care Aradul şi-a anunţat intenţia de a deveni capitală culturală europeană. Puţine oraşe din Romania, chiar şi din Europa, se pot mândri cu un asemenea monument istoric, de aceea consider că este datoria noastră, a comunităţii locale, să reabilităm şi să punem în valoare această bijuterie arhitecturală’’, a declarat primarul municipiului Arad Gheorghe Falcă.

Valoarea estimată a contractului de lucrări se ridică la peste 18 milioane de lei, fără TVA. Ţinand cont de faptul că valoarea estimată în euro este de  4.172.151 de euro, adică mai mică decat pragul valoric de 5 milioane de euro, conform legii, procedura de achiziţie  aleasă este cererea de oferte. Durata de execuţie este de 24 de luni iar finanţarea obiectivului de investiţie se va face multianual.

Pornind de la necesitatea reabilitării clădirii Palatului Cultural, respectiv  a zonei unde  funcţioneză Filarmonica de Stat, Municipiul Arad a achiziţionat încă din anul  2009,  proiectul tehnic de execuţie. Până acum, lucrările au fost făcute pe etape şi au avut prioritate cele de reparaţii la acoperişul sălii festive, turnul central şi aripile laterale ale turnului, iar odată cu demararea acestei proceduri de achiziţie vor fi reparate şi învelitoarea, faţada şi sala de concerte.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.