UPDATE/ Știe cineva cine este acest „NECUNOSCUT” a cărui statuie se află lângă lacul de la Pădurice? Vandalii nu au fost prinși nici acum (FOTO)

UPDATE/ Știe cineva cine este acest „NECUNOSCUT” a cărui statuie se află lângă lacul de la Pădurice? Vandalii nu au fost prinși nici acum (FOTO)

După ce mai mulți „binevoitori” au vandalizat pubelele de gunoi din parcuri, băncile sau florile, au lăsat și bustul dedicat lui Corneliu Coposu fără „nume” încă din primăvară.

Monumentul se află lângă lacul de la Pădurice, a fost montat în urmă cu 5 ani și a costat în jur de 10.000 de euro. Corneliu Coposu a fost important politician, liderul opoziției din România postcomunistă.

Sub statuia sa, se aflau două plăcuțe din bronz, pe una scria numele și anii între care a trăit, iar pe cealaltă erau versurile poeziei „Ruga”. În locul acestora au rămas doar niște găuri, de unde rezultă faptul că plăcuțele au fost smulse de hoți. Acest lucru se întâmpla în urmă cu mai multe luni, iar situația nu a fost remediată nici astăzi, după cum ne-a sesizat un cititor.

Există șanse mici ca aceștia să fie prinși, deoarece nu este primul caz de acest fel, iar nici în trecut hoții nu au fost identificați.

Plăcuțele au fost, probabil, vândute demult, iar monumentul lui Corneliu Coposu rămâne statuia unui „necunoscut”.

UPDATE

Cititorul care ne-a semnalat problema, Silviu Dascăl, a înaintat o scrisoare către Primăria Municipiului Arad, respectiv către primarul Gheorghe Falcă, în care a solicitat informații cu privire la monumentul lui Corneliu Coposu. Solicitarea conține șase întrebări și poate fi studiată mai jos:

Foto: Silviu Dascăl

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.