Știi că nu este bine, însă continui să o faci! Renunță la acest obicei deoarece îți pui în pericol sănătatea

Știi că nu este bine, însă continui să o faci! Renunță la acest obicei deoarece îți pui în pericol sănătatea

Deși unii nutriționiști susțin că este chiar indicat să bei un pahar mare cu apă înainte de masă, pentru a te ajuta să mănânci mai puțin, din ultimele studii reiese că de fapt acest obicei îți poate afecta sănătatea.

Cei care beau multe lichide (apă, suc, cafea, ceai etc.) în timpul mesei sau imediat după, riscă să-și dea digestia peste cap. Explicația științifică constă în faptul că lichidele diluează sucul gastric, iar astfel acizii care contribuie la decompunerea alimentelor nu „își pot face treaba”.

De asemenea, mai grav este că enzimele digestive din stomac luptă împotriva bolilor și a agenților patogeni care pot ajunge în organism, sunt afectate de apă, acțiunea lor protectoare fiind cu mult diminuată. Astfel nu sunt absorbiți nutrienții așa cum ar trebui, iar noi ne putem trezi cu diverse afecțiuni gastrice și balonare.

Așadar, pentru a avea un tract digestiv sănătos, este bine să evităm consumul de apă chiar înainte de masă și să bem lichide doar cu 30 de minute înainte/după ce am terminat de mâncat.

Sursa: prevention.com

 

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.