Actori arădeni – parte a unui proiect teatral provocator: „Laboratorul de Teatru Dens”

Actori arădeni – parte a unui proiect teatral provocator: „Laboratorul de Teatru Dens”

Zece actori arădeni participă zilele acestea la cea de-a treia ediție a „Laboratorului de Teatru Dens”.

Alexandru Mărgineanu, Roxana Sabău, Angela Petrean Varjasi, Cecilia Donat, Călin Stanciu, Robert Pavicsits, Alina Vasiljevič, Bogdan Alexandru Costea, Andrei Elek și Ștefan Statnic. Aceștia sunt cei zece actori ai Teatrului Clasic „Ioan Slavici” Arad care, alături de colegi din teatrele din Târgoviște, Satu Mare și București, dar și din sectorul independent, participă în aceste zile, la cea de a treia ediție ediție a „Laboratorului de Teatru Dens”.

Vorbim despre un proiect al Teatrului Nottara care are la bază colaborarea dintre regizori ruși și actori români, ineditul și provocare acestui proiect constând în realizarea spectacolelor în timp-record: cinci zile.

Ediţia din acest an este dedicată dramaturgiei ruse clasice și contemporane, urmând a fi puse în scenă piese de Oleg Kolosov, Aleksandr Vampilov, N.V. Gogol și A.P. Cehov. Cei patru regizori care coordonează proiectul fac parte din generația matură. Vorbim despre Aleksandr Ogariov, Piotr Șereșevski, Elena Nevejina și Semion Serzin, profesori la cele mai prestigioase școli de teatru din Rusia (Academiile de Teatru din Moscova și Sankt-Petersburg).

„Este o provocare maximă pentru cei 40 de actori de la teatrele din Târgovişte, Satu-Mare, Arad, de la Nottara şi independenţi! Sub coordonarea producătorului rus Oleg Loevski, aceștia au fost împărțiți în 4 echipe, care vor repeta pe următoarele texte: «Căsătoria» de Gogol, în regia lui Piotr Șereșevski, «Trei surori» de Cehov, în regia lui Semion Serzin, «Fiul cel mare» de Aleksandr Vampilov, în regia Elenei Nevejina și «Neînsuflețita galina Nr. 2» de Oleg Kolosov, în regia lui Aleksandr Ogariov”, precizează organizatorii evenimentului

Spectacolele sunt programate duminică, 16 septembrie, orele 17.30 și 19.30, și luni, 17 septembrie, orele 17.30 și 19.30, la Sala George Constantin, respectiv Horia Lovinescu. Fiecare reprezentație va fi urmată de o discuție a creatorilor cu publicul.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.