ACUZE: „Gheorghe Falcă ne arată încă o dată cât de mult îi URĂȘTE pe arădeni, propunând din nou MAJORAREA impozitelor și taxelor locale”

ACUZE: „Gheorghe Falcă ne arată încă o dată cât de mult îi URĂȘTE pe arădeni, propunând din nou MAJORAREA impozitelor și taxelor locale”

Primăria municipiului Arad a afișat la transparență un proiect de hotărâre prin care se majorează taxele și impozitele pentru anul viitor.

Conform proiectului, vor fi majorate impozitele pentru imobile, autoturisme, dar mai ales cele pentru clădirile sau terenurile neîngrijite, care vor crește cu până la 500 la sută.

„Primarul Gheorghe Falcă ne arată încă o dată cât de mult îi urăște pe arădeni, propunând din nou majorarea impozitelor și taxelor locale, în condițiile în care municipiul Arad are un excedent bugetar de 40 de milioane de euro, sumă care cu siguranță va crește la finalul anului 2018. În condițiile în care nu a reușit să cheltuie sumele avute la dispoziție, e de-a dreptul strigător la cer faptul că pune biruri și mai mari pe spatele arădenilor, având în vedere și faptul că impozitele stabilite de Primăria Arad sunt printre cele mai mari din țară. Am observat că prin acest proiect Gheorghe Falcă dorește să majoreze cu până la 500 de la sută impozitul pe clădirile neîngrijite. Sunt de acord că aceste clădiri reprezintă o problemă pentru Arad, în special cele din centrul vechi, dar nu cred că un primar gospodar rezolvă lucrurile majorând impozitele. Poate nu era rău ca domnul Falcă să meargă la Oradea, să vadă cum a reușit primarul Bolojan să rezolve această problemă și să reabiliteze clădirile din centrul orașului. Înainte de a pune impozite și taxe astronomice, Falcă trebuia să ofere alternative proprietarilor. Să vină cu un proiect pentru accesarea de fonduri europene, cum s-a întâmplat la Oradea, sau să acorde facilități, scutiri de taxe pentru o anumită perioadă, pentru cei care își renovează fațadele și abia apoi să vină cu măsuri coercitive, împotriva celor care într-adevăr nu doresc să reabiliteze acele clădiri, nu să lovească în cei care nu au posibilități financiare. Așa ar fi acționat un primar competent, dar Aradul din păcate nu are un astfel de primar“, declară Adrian Todor, deputat al PSD Arad.

  1. Daca afla psd-ul ca Falca are excedent bugetar problema se va rezolva ca de obicei , va lua la buget o mare parte din ei si va construi un mare stadion la Videle , probabil !

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.