Arbori în valoare de aproape 20.000 de lei, tăiați ilegal dintr-o pădure de la marginea localității Valea Mare

Arbori în valoare de aproape 20.000 de lei, tăiați ilegal dintr-o pădure de la marginea localității Valea Mare

Jandarmii din Săvârșin au depistat un tânăr care a tăiat ilegal arbori în valoare de peste 18.000 de lei.

Bărbatul a fost prins miercuri, în jurul orei 18, în cadrul unei acţiuni desfăşurate pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice, de un echipaj de jandarmerie din cadrul Grupei de Jandarmi Supraveghere și Intervenție Săvîrșin. Potrivit jandarmilor, acesta a tăiat ilegal mai mulţi arbori, dintr-o zonă apropiată localității Valea Mare, pe care i-a încărcat într-o remorcă cu intenția de a-i transporta la domiciliu.

În urma verificărilor efectuate, jandarmii au constatat că în dimineața aceleași zile, bărbatul cu vârsta de 27 de ani, cu domiciliul în localitatea Căpîlnaș, s-a deplasat în zona împădurită de la marginea localității Valea Mare, unde a tăiat mai mulți arbori, din  specia salcie, nemarcați de lucrătorii silvici, de pe un teren care nu-i aparţine, cu intenţia de a-i transporta la domiciliu.

La fața locului a fost solicitat un reprezentant din cadrul Ocolului Silvic Valea Mare, iar în urma măsurătorilor efectuate a rezultat un volum de 44 de metri cubi de arbori tăiați, în valoare de 18.865 de lei.

Având în vedere că „tăierea, ruperea, distrugerea, ori scoaterea din rădăcini fără drept, de arbori, puieți, sau lăstari din fondul forestier național și din vegetația forestieră situată pe terenuri din afara acestuia, indiferent de forma de proprietate”, constituie infracțiune, jandarmii au întocmit actele de sesizare necesare organelor de urmărire penală, iar materialul lemnos a fost predat în custodie Ocolului Silvic Valea Mare.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.