Arhiepiscopia a confirmat „neoficial”: INVENTAR la muzeul Mănăstirii Arad Gai. Care este MOTIVUL

Arhiepiscopia a confirmat „neoficial”: INVENTAR la muzeul Mănăstirii Arad Gai. Care este MOTIVUL

Arhiepiscopia Aradului a confirmat astăzi, pentru newsar.ro, faptul că la Mănăstirea Arad Gai este în plină desfăşurare un inventar vizând obiectele de patrimoniu din muzeul mănăstirii.

De la secretariatul instituţiei am aflat „neoficial” – după cum au ţinut să precizeze feţele bisericeşti – că inventarul este efectuat de o comisie din care fac parte şi reprezentanţi ai Arhiepiscopiei.

Oficial, inventarul a fost prilejuit de faptul că fostul custode al muzeului s-a mutat la o mănăstire din Alba Iulia şi trebuie făcută predarea – primirea către noul custode.

De remarcat, că muzeul eparhial are o valoroasă colecţie de artă: icoane pe lemn din secolul XVII, icoane pe sticlă realizate de meşteri ţărani ardeleni, carte rară, manuscrise, obiecte de cult etc.

Foto: crestinortodox.ro

  1. Probabil ca popa de la Mandruloc,Iustin si protopopuyl Aradului stiu mai multe,de vreme ce s-au intalnit la ceas de taina,consiliati fiind de staretul de la Moneasa.

    Raspunde
  2. inca unul mai lipsea….doar ca a ales ceaunele in locu Rugii de la Mandruloc.Nu-l putea lasa singur pe prietenul de pahar Nutulica.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.