Bate vânt de schimbare la Sebiş şi Pecica! VEZI POSIBILII ÎNLOCUITORI!

Bate vânt de schimbare la Sebiş şi Pecica! VEZI POSIBILII ÎNLOCUITORI!

La începutul returului din ligile a treia şi a patra cele două echipe erau văzute ca mari favorite la obţinerea promovării, respectiv a calificării la barajul pentru pătrunderea în eşalonul superior. Sebişul era neînfrântă în campionat, primise doar patru goluri şi a transferat jucători cu state vechi în ligile întâi şi a doua din România.

Dar startul nu a fost unul pe măsură, chiar dacă o scădere de formă se văzuse chiar din partidele de pregătire. Egalul cu Filiaşiul de pe teren propriu a fost amortizat de succesul clar obţinut la Giarmata, după care a urmat însă căderea. Două înfrângeri consecutiv, fără gol marcat, în faţa celor de la UTA BD şi Minerul Motru – cu aceştia pe teren propriu ! – au dinamizat atmosfera la Sebiş. În plus, există un conflict mocnit între antrenorul Adrian Abrudean şi o parte din jucătorii importanţi ai formaţiei, ca Apostol, Ologu sau golgheterul Ionuţ Radu. Conducerea executivă a decis să ia măsuri, astfel că jucătoriilor li s-a propus fie reducerea contractelor cu 25% fie rezilierea pe cale amiabilă a înţelegerilor, având în vedere că obiectivul promovării este compromis în proporţie de 90%. Nici scaunul lui Adrian Abrudean nu este sigur, o decizie în privinţa sa urmând a fi luată cât de curând. Sebişenii au câteva ţinte de antrenori în minte, dar totul depinde de strategia care se va aborda anul viitor. Se ştie că ambiţia primarului Gheorghe Feieş este de a duce echipa în liga a doua, dar un nou an pierdut cu costuri financiare mari poate periclita această doleanţă. În cazul în care vor miza şi anul viitor pentru promovare, sebişenii se gândesc la un antrenor cu experienţă în liga a doua, la fel cum s-a întâmplat şi în iarnă când au existat discuţii de principiu cu Alin Artimon. În cazul în care se va miza pe o întinerire a lotului, Mihai Petcuţ şi Leo Pinţa sunt numele vizate. Primul a mai antrenat la Sebiş şi a avut rezultate destul de bune, dar nu a demonstrat că poate stăpâni un vestiar cu „greutate“. Leo Pinţa este un apropiat al lui Gheorghe Feieş şi a demonstrat în decursul aniilor că lucrează foarte bine cu tinerii. Rezultatele obţinute la Zăbrani în acest sezon, cu jucători foarte tineri sau care erau rezerve la echipele la care evoluau înainte sunt meritele pentru care Pinţa este văzut ca o soluţie de bun augur pentru banca Naţionalului.

De cealaltă parte, Progresul Pecica pornea ca mare favorită pentru accederea la barajul de promovare în liga a treia. Însă, Mihai Petcuţ a obţinut în acest retur o victorie, două rezultate de egalitate şi o înfrângere surprinzătoare, în faţa celor de la Păuliş pe teren propriu. Totuşi, Pecica se menţine pe primul loc în continuare, însă diferenţa faţă de urmăritoare s-a redus considerabil. Chiar dacă deocamdată nu s-a luat nicio decizie în privinţa antrenorului, un nou rezultat negativ obţinut va duce cu siguranţă la înlocuirea sa. Cel mai vehiculat nume este Costel Bogoşel, fostul antrenor al celor de la ACU Arad sau Gloria.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.