Belgia ÎN TEROARE/ Scrisoare de AMENINȚARE pentru un cotidian: „Ce s-a întâmplat în Franţa SE VA REPETA în Belgia”

Belgia ÎN TEROARE/ Scrisoare de AMENINȚARE pentru un cotidian: „Ce s-a întâmplat în Franţa SE VA REPETA în Belgia”

Redacţia cotidianului Het Laatste Nieuws din Belgia a primit o scrisoare de ameninţare anonimă, în care populația belgiană este avertizată că, în opinia organizaţiei Stat Islamic (SI), Belgia este ţinta unor „atentate cu maşină-capcană şi explozibili”, relatează agenţia Belga.

Scrisoarea, redactată în limba franceză, a sosit marţi prin poştă şi este dovada unei „logici sigure a Statului Islamic”, susțin specialiştii.

Autorii scrisorii se adresează populaţiei belgiene, politicianului flamand Bart De Wever şi regelui Philippe. Scrisoarea face trimitere şi la o înregistrare video difuzată pe Internet săptămâna trecută de SI, în care sunt ameninţate Belgia, Franţa şi Statele Unite.

„Ce s-a întâmplat în Franţa se va repeta în Belgia”, promit autorii scrisorii. Fie că este vorba despre oraşe mari sau zone rurale. „SI va cuceri Europa din Belgia. Pentru că desfăşuraţi un proces împotriva Sharia4Belgium (o grupare acuzată de recrutarea islamiştilor, n.red.) şi ţineţi prizonieri mai mulţi fraţi de-ai noştri”, mai spun aceștia.

Foto: ibtimes.co.k

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.