Câini INTERZIȘI în spații publice. Ce a decis Curtea Constituțională

Câini INTERZIȘI în spații publice. Ce a decis Curtea Constituțională

Curtea Constituțională a României a decis, marți, că prevederea care interzice accesul câinilor cu potențial agresiv în spaţii publice fără botniţă şi fără lesă este constituţională.

Astfel, paragraful din OUG 55/2002, care prevede că „accesul câinilor prevăzuţi la art. 1 lit. b), precum şi al exemplarelor cu potenţial agresiv în localurile publice, în mijloacele de transport în comun, în locurile publice, precum şi în părţile comune ale imobilelor este permis numai dacă aceştia poartă botniţă şi sunt ţinuţi în lesă de către o persoană care îndeplineşte condiţiile prevăzute la art. 3 alin. (1)” este constituțional.

Conform OUG 55/2002, prin exemplare cu potenţial agresiv se înţelege „orice câine care, fără să fie provocat, muşcă sau atacă persoane ori animale domestice în locuri publice sau private” şi „orice câine care participă la lupte între câini sau care a fost antrenat în acest scop”.

Pe străzi și prin parcuri continuă, însă, să fie plimbați fără botniță câini din rasele considerate periculoase, semn că autoritățile statului (Poliția, Poliția Locală) nu iau suficiente măsuri în astfel de cazuri.

  1. Conform OUG 55/2002, prin exemplare cu potenţial agresiv se înţelege „orice câine care, fără să fie provocat, muşcă sau atacă persoane ori animale domestice în locuri publice sau private”…….
    Pai sunteti toti retardati in tara asta de cacao ? Orice caine poate musca o persoana daca are o zi mai proasta, de la pekinez pana la dog… Asa ca le punem la toti botnita, asa preventiv… Sau cainii care participa la lupte ? Si cum stim care participa la lupte ? O fi avand o legitimatie de la vreo federatie ?
    Peste tot in lume legea este clara, sunt listati 6, 7 rase de caini potentiali periculosi si aia trebuie sa indeplineasca niste conditii. Si atat.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.