Cercetare ştiinţifică internaţională, în cadrul Zilelor Academice Arădene ediţia a XXVII-a, organizate de Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad

Cercetare ştiinţifică internaţională, în cadrul Zilelor Academice Arădene ediţia a XXVII-a, organizate de Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad

Conferinţa Internaţională „Zilele Academice Arădene”, ediţia a XXVII-a a devenit un forum deschis spre creativitate şi inovaţie ştiinţifică şi constituie, pentru comunitatea academică a Universității, un omagiu adus tuturor celor care au contribuit, prin fapte şi realizări, la dezvoltarea prestigiului Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”, la nivel național și internațional.

Sunt foarte mulţi studenţii integraţi în cercurile de cercetare ştiinţifică, cu lucrări care vor fi prezentate, pe secţiuni, deoarece accentul se pune pe un învăţământ centrat pe student.

În acest an s-au înscris cu lucrări științifice un număr de peste 470  de cadre didactice, studenţi şi cercetători care vor susţine 518 de comunicări ştiinţifice, în cadrul conferinţelor internaţionale, simpozioane şi workshop-uri ştiinţifice şi pe secţiuni, unde şi foarte mulţi invitaţi, din peste 15 țări dintre care amintim Germania, Italia, Rusia, Serbia, Slovacia, Ucraina, Ungaria, reprezentanţi ai unor universităţi de prestigiu.

Vor fi prezentate:

–   56 de lucrări în cadrul conferinţelor ştiinţifice;

–   251 de lucrări pe secţiuni ale cadrelor didactice;

–  211 lucrări ştiinţifice ale studenților, masteranzilor și doctoranzilor.

Şi în acest an, am urmărit o ţinută înaltă a preconferinţelor şi conferinţelor ştiinţifice, care vor avea loc în cadrul Zilelor Academice Arădene. Lucrările ştiinţifice sunt rodul unei activităţi de un an ale cadrelor didactice, cercetătorilor şi studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor atât de la nivelul facultăţilor, cât al Institutului de Ştiinţe ale Vieţii, care este integrat în cercetarea ştiinţifică europeană, pe care le vom publica în revistele de specialitate cotate în baze de date internaţionale. Instituirea Zilelor Academice Arădene, în urmă cu 27 de ani, în luna mai, când s-a înființat Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad, a avut realizări științifice deosebite. Prin laboratoarele de cercetare din cadrul Institutului de Științe ale Vieţii, care este dotat cu aparatură de ultimă generație, sunt derulate  mai multe proiecte de cercetare ştiinţifică cu parteneri şi universităţi apreciate pe plan internaţional”, declară conducerea Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad.

De asemenea, au avut loc și câteva Acţiuni recente importante ale Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad, cum sunt:

1.Recent, la invitaţia Conducerii Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”, o delegaţie mixtă a oraşului Rottenburg (Germania), a vizitat Universitatea, oraşul şi judeţului Arad.

A fost o vizită deosebită la Universitatea de Vest „Vasile Goldiș”, prin faptul că alături de prof. univ. dr. Bastian Kaiser, rector al Universității din Rottenburg, care are specializarea de studii aplicate în domeniul silviculturii și producției forestiere, delegația a fost formată şi din două personalități deosebite, Eminența Sa, Gebhard Fürst, Episcopul de Rottenburg și Stuttgart și Stephan Neher, primarul orașului Rottenburg.

„Este o dovadă că, în Germania, există o corelație extraordinar de bună între Universitate, organele de stat și biserică, iar Biserica sprijină financiar Universitatea din Rottenburg. Universitatea noastră a încheiat două proiecte de cooperare în domeniul silvic cu Universitatea de Ştiinţe Aplicate din Rottenburg. Rezultatul vizitei este unul de excelență, prin complexitatea și problematica pe care am dezbătut-o timp de trei zile. Proiectele pe care le realizăm în toate domeniile, administrativ, ecumenic și pe linie de Universitate, vor prinde contur cât mai curând, având în vedere că sunt reale, se pot realiza și ambele Universități au de câștigat de pe urma acestor colaborări model, între instituțiile statului și cele private. Colaborarea cu Universitatea de Ştiinţe Aplicate din Rottenburg va continua, prin schimburi de experienţă a cadrelor didactice, proiecte şi programe ERASMUS+ dedicate studenţilor celor două Universităţi”, susține conducerea Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad.

Întâlnirile cu autorităţile locale şi judeţene, cu antreprenorii Universităţii noastre şi cu reprezentanţii bisericilor – Arhiepiscopul Timotei Seviciu şi Episcopul Catolic al Timişoarei, Eminenţa Sa Martin Roos, întăresc parteneriatul nostru şi buna colaborare pe care o avem ca parteneri ai instituţiilor arădene.

2. „Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad reprezintă un model de Universitate privată în România”, a declarat prof. univ. dr. Pavel Năstase, Ministrul Educaţiei Naţionale în cadrul vizitei la UVVG

Ministrul Educaţiei Naţionale, prof. univ. dr. Pavel Năstase, a vizitat, săptămâna trecută, Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad, Campusul Universitar „Vasile Goldiş”, săli de curs, Institutul de Ştiinţe ale Vieţii şi laboratoarele de cercetare ştiinţifică. Prof. univ. dr. Pavel Năstase, Ministrul Educaţiei Naţionale, a declarat, în cadrul vizitei că Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad reprezintă un model de Universitate privată în România, deoarece s-a investit foarte mult în cercetarea ştiinţifică.

„A fost o vizită istorică efectuată la Universitatea de Vest «Vasile Goldiş» de domnul ministru al Ministerului Educaţiei Naţionale, prof. univ. dr. Pavel Năstase, care a apreciat în mod deosebit activitatea de învăţământ şi de cercetare, dar şi socială pe care Universitatea noastră o practică. Ne bucură foarte mult aprecierile domnului ministru făcute atât despre Universitatea noastră, cât şi de învăţământul privat, în general. Este o deschidere nouă pe care Ministerul Educaţiei Naţionale o prezintă, iar prin această vizită a domnului ministru Pavel Năstase a crescut prestigiul Universităţii de Vest «Vasile Goldiş» din Arad”, afirmă conducerea Universității.

3. Conferinţe pe teme de nutriţie umană, în organizarea Facultăţii de Farmacie a UVVG

Facultatea de Farmacie din cadrul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad, a organizat, în această perioadă, conferinţe de nutriţie umană, având ca invitat special pe prof. univ. dr. Teresa Cassachia de la Universitatea din Calabria (Italia), nutriționist şi preşedinte al Asociaţiei italiene de nutriţie umană.

 

 

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.