COD ROŞU meteorologic, MOTIVUL pentru care au sunat SIRENELE în toată țara

COD ROŞU meteorologic, MOTIVUL pentru care au sunat SIRENELE în toată țara

Subunităţile de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Vasile Goldiş” (ISU) Arad au desfășurat în perioada 24 decembrie 2017 – 3 ianuarie 2018 192 misiuni.

Cele mai multe dintre acestea, mai exact 174, au fost misiuni de asistență medicală asigurate de echipajele SMURD. Alte 10 intervenții au fost  pentru stingerea unor incendii. De asemenea, ISU Arad a mai avut o intervenție de descarcerare, 3 misiuni de asistenţă persoane și alte 4 intervenții.

Dintre cele 10 incendii, 5 s-au produs la locuinţe particulare, cauzele producerii acestora fiind: instalaţiile electrice defecte sau improvizate și coşurile de fum defecte sau necurăţate.

În cursul zilei de ieri, între orele 10.00 și 11.00, a avut loc exerciţiul lunar de înştiinţare-alarmare în situaţii de protecţie civilă. În cadrul exerciţiului a fost simulată o avertizare de cod roşu meteorologic, în consecinţă toate primăriile judeţului au pus în funcţiune sirenele din dotare cu semnalul „alarmă la dezastre”. Semnalul „alarmă la dezastre” se compune din 5 sunete a câte 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele. La finalul exerciţiului s-a constatat faptul că toate sirenele sunt operative şi în stare de funcţionare.

Exercicțiul s-a desfășurat la nivel național, sirenele sunând în toată țara.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.