Comercializarea BOMBOANELOR de ciocolată M&M’s, INTERZISĂ!

Comercializarea BOMBOANELOR de ciocolată M&M’s, INTERZISĂ!

Compania producătoare a faimoaselor bomboane de ciocolată m&m’s este obligată să le scoată de pe piață, ca urmare a unei decizii luată de tribunal.

Producătorul de dulciuri Mars, Incorporated, care comercializează bomboanele de ciocolată M&M’s, a căror denumire de pe ambalaj este scrisă cu litere mici „m&m’s”, se află într-o poziție dificilă după ce a fost dat în judecată de rivalul Kraft Foods (preluat de Mondelez în anul 2012).

Tribunalul din Stockholm a decis că logo-ul „m&m’s” este mult prea asemănător cu logo-ul „m” care este utilizat de marca suedeză de ciocolată Marabou (deținută de Mondelez).

Dacă Mars nu va face apel la Curtea Supremă, începând din data de 30 iunie, toate „bulinele neserioase de ciocolată” marca „m&m’s” vor trebui retrase de pe piața din Suedia.

Într-un comunicat de presă, Mars a criticat decizia Curții apreciind că în opinia sa nu există niciun fel de confuzie între cele două mărci.

Până în anul 2009, Mars nu a vândut bomboane de ciocolată „M&M’s” în Suedia ca urmare a unui acord anterior încheiat cu Marabou, care vinde bomboanele sale de ciocolată cu marca „m” încă din 1957.

Mars Inc deține mărcile de ciocolată Mars, Bounty, Snickers și MilkyWay în timp ce rivalul Mondelez deține mărcile Oreo, Milka, Hollywood, Cadbury și Toblerone.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.